Na Žilinskej ulici vyrastá zaujímavá stavba

13.12.2006
0
Na žilinskej ulici vyrastá zaujímavá stavba - 200110 zilinska
Páčil sa vám článok?

V centre mesta v poslednom období pribudlo hneď niekoľko nových architektonicky zaujímavých stavieb. Čulý stavebný ruch v týchto dňoch vládne aj na Žilinskej ulici, kde vyrastá ďalší pozoruhodný objekt. Na tabuli pri stavenisku si možno prečítať, že investorom je spoločnosť A.R.C., generálnym dodávateľom firma Swietelsky - Slovakia.

Nová polyfunkčná budova je situovaná na Žilinskej číslo 7 a 9. Prečo na dvoch rôznych adresách? V zmysle urbanistických podmienok a regulatívov totiž objekt pozostáva z dvoch celkov. Podľa informácií, ktoré nám poskytla dipl. Ing. arch. Alica Kozlíková zo spoločnosti Swietelsky - Slovakia, má vyššia časť šesť nadzemných podlaží, nižšia tri nadzemné podlažia.

Pod objektom sú dve podzemné podlažia. Prízemie má plniť obchodno-administratívne funkcie, pričom cieľom a ambíciou projektantov bolo aj oživenie vzhľadu tejto časti Žilinskej ulice. Prvé až piate poschodie sú určené pre administratívne priestory s príslušným vybavením. V suteréne je okrem technických priestorov aj garáž so 40 parkovacími státiami. O veľkosti priestorov vypovedá údaj, že celková podlažná plocha má byť takmer 5400 štvorcových metrov. Administratívna časť budovy je dimenzovaná na 150 pracovných miest.

Z hľadiska technického vybavenia má byť budova nadštandardná. Týka sa to napríklad stropného jadrového chladenia, stenového vykurovania, ale aj použitých materiálov, navrhnutého osvetlenia a podobne. Samozrejmosťou bude bezbariérový prístup do celého objektu, okrem druhého suterénu a technického zázemia.

Pre úplnosť sa ešte žiada dodať, že predpokladaný investičný zámer predstavuje 87 mil. 660-tisíc korún. Výstavba sa začala koncom októbra minulého roku a ukončená má byť presne tri dni pred Vianocami - 21. decembra 2001.

(lau)

V blízkosti trhoviska na Žilinskej ulici vyrastie do konca roka nový polyfunkčný objekt.
VIZUALIZÁCIA - SS

Páčil sa vám článok?