VIZUALIZÁCIE: Na Muchovom námestí v Petržalke pribudne 103 mestských nájomných bytov

11.9.2020
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Nedostatok mestských nájomných bytov v Bratislave by mala čiastočne zmierniť výstavba na Muchovom námestí v Petržalke. Mesto je totiž zo zákona povinné poskytnúť náhradné nájomné bývanie cca 500 obyvateľom reštituovaných bytov, no už celé roky nemá ako. A preto musí majiteľom reštituovaných bytov doplácať rozdiel medzi trhovým a regulovaným nájomným.

"Pôvodne mal v tejto lokalite vzniknúť projekt komerčného bývania súkromného developera. Pozemok sa však podarilo opätovne získať do vlastníctva spoločnosti METRO Bratislava a.s. a vznikne tak projekt mestského nájomného bývania s benefitmi vo forme verejného parku a občianskej vybavenosti, ktoré využijú všetci ľudia zo susedstva," informoval magistrát na sociálnej sieti.

V utorok  spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy, spoločnosťou METRO Bratislava a.s. a mestskou časťou Petržalka predstavili projekt obyvateľom okolia na participatívnom stretnutí, ktoré sa vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu uskutočnilo online.

Záznam zo stretnutia si môžete pozrieť tu:

Zároveň si môžete detaily projektu pozrieť aj naživo v priestoroch petržalskej kaviarne Kafé Lampy na adrese Černyševského 3761. Výstava bude sprístupnená od 10.9.2020 až do konca septembra v pracovných dňoch od 8:00 do 20:00.

Zdroj: Magistrát

​Vizualizácia budúcej podoby Muchovho námestia.

Zdroj: Magistrát

​Vizualizácia: Nové bytovky s nájomnými bytmi.

(ms)

Páčil sa vám článok?