FOTO: Business Centrum Apollo 1 už búrajú

27.11.2019
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Búranie staticky narušenej budovy biznis centra Apollo 1 v bratislavskom Ružinove sa síce začalo už v septembri, ale viditeľné zásahy môžete vidieť najmä v týchto dňoch.

“Práce, ktoré sa na projekte rozbehli v septembri tohto roku, pokračujú v súlade s plánom. Prebieha čistenie a vypratávanie vnútra budovy. Zároveň dochádza k odstraňovaniu kovových prvkov a zateplenia z fasády. V priestore budovy je postavený aj malý žeriav, ktorý nám pomáha s odstraňovaním technológií zo strechy budovy, v neskorších mesiacoch bude využitý aj na ďalšie práce. Určité práce sa nám podarilo spraviť skôr, ako sme predpokladali, čo nám pravdepodobne ešte pre koncom roka umožní venovať sa rozobratiu ustúpeného podlažia, pôjde o odstránenie okien a plochy podlažia,” povedala nám Country Marketing & PR Manager  HB Reavis Martina Jamrichová. 

"Proces asanácie má niekoľko fáz: 1. prípravnú a čistiacu fázu, 2. búraciu fázu, 3. recyklačnú fázu. V prvej fáze dochádza k odstraňovaniu vnútorného zariadenia, teda napr. vyvážanie výťahov, klimatizácií, kotlov, zdravotechniky, podláh, izolácií, sadrokartonových priečok. Druhá fáza zahŕňa samotné postupné rozoberanie budovy a v poslednej fáze dôjde k recyklácii materiálov. Plánom je zrecyklovať maximálne možné množstvo materiálov, už v minulosti sme tak urobili a niektoré veci našli svoje využitie v OZ Cvernovka, zo starého Apolla sme im odovzdali napr. dvere, zárubne či serverové reky," dodala. 

​"Výstavba Nového Apolla nastane až po dokončení celého asanačného procesu, bližšie termíny sa v tejto fáze ťažko odhadujú, otvorenie projektu je plánované na rok 2022.”

Na mieste zbúranej stavby by mal vyrásť jej nástupca. “Nové Apollo splní tie najmodernejšie požiadavky na prácu s priestorom, prinesie zeleň aj cyklohub. Srdcom nového projektu bude átrium so zeleňou a stĺpovou kolonádou, ktoré je spolu s dobre prístupným, priestorným a technicky vybaveným cyklohubom a eventovým lobby nositeľom myšlienky aktívneho životného štýlu, profesionálnej interakcie a inšpirácie. Súčasťou Nového Apolla budú okrem prvotriednych kancelárií aj prevádzky poskytujúce služby miestnej komunite a rastúcim firmám. O bližších detailoch a ďalších krokoch a novinkách budeme samozrejme včas informovať,"  vysvetlila Jamrichová. 

(ms) 

 

Páčil sa vám článok?