V Ružinove možno vyrastie plaváreň s olympijským bazénom a športové centrum

27.11.2019
0

Zdroj: Skica: Martin Chren/autor: Branislav Kaliský

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove zrejme o pár rokov vyrastie nové športové centrum s veľkým bazénom. Vláda Petra Pellegriniho dnes schválila pol milióna eur na projektové práce tohto zámeru.

"Nejde pritom len o plaváreň, ale o komplexné športové centrum oproti Štrkovcu. Dnes tam máme náš starý a neefektívny zimný štadión, ktorý nám pomaly padá na hlavu, a rozostavaný nedokončený hotel pre športovcov. Projekt má zahŕňať komplexnú rekonštrukciu zimného štadióna, prístavbu plavárne s olympijským (50 metrovým) bazénom a wellness centrom, dokončením ubytovacieho zariadenia pre športové sústredenia, a bol by som rád, ak by hore bola aj zelená strecha s bike parkom. Jednoducho, skvelé nové športovisko, aké nemá páru na celom Slovensku, pre verejnosť, ale aj pre reprezentáciu," informoval na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

Plaváreň na tomto mieste má podľa neho aj veľký ekologický a ekonomický zmysel, lebo z výroby ľadu na zimnom štadióne vzniká obrovské množstvo odpadového tepla, ktorým sa dá zadarmo vykúriť. Pozemok pre mesto získal Ružinov nedávno zámenou s nemocnicou.

Zdroj: Skica

​"Keď sme pred pár mesiacmi zistili zlý stav nášho zimného štadióna a začali premýšľať nad týmto projektom, ani sa mi nesnívalo, že sa tak rýchlo môžeme posunúť dopredu. Architekt Braňo Kaliský zadarmo vo voľnom čase nakreslil skicu, ako by to mohlo vyzerať. A práve on povedal aj to, že myšlienka je hmotná - že keď sa na niečom začne robiť, výsledky sa dostavia. Samozrejme, zatiaľ máme len peniaze na návrh a projekt, ktoré predstavujú približne 5 percent  z odhadovaných celkových nákladov. Ale som presvedčený, že ak budúci rok projekt pripravíme, podarí sa nám potom pozháňať aj ten zvyšok. Sľubujem, že tak, ako som bojoval za tieto zdroje, budem pre Ružinov bojovať aj za tie ďalšie. Veď Ružinov je reálnym počtom obyvateľov štvrté najväčšie mesto na Slovensku," dodal Chren.

(ms)

Páčil sa vám článok?