FOTO a VIDEO: Otestovali sme vianočný trh v Ružinove ako aj obrovské ruské kolo

24.11.2019

Zdroj: FB Cultus

Páčil sa vám článok?

V piatok sa začal nielen Hlavný vianočný trh na Hlavnom námestí či Staromestský vianočný trh, ale aj vianočné trhy v Ružinove, ktoré nájdete na priestranstve pre DK Cultus, ale aj Dulovom námestí. Boli sme sa tam v sobotu pozrieť...

Hlavným lákadlom ružinovských vianočných trhov je 33-metrov vysoké ruské kolo. Táto atrakcia je už na prvý pohľad skutočne impozantná, hoci rodiny s deťmi asi dosť nepríjemne prekvapí cena za 3-minútovú jazdu, ktorá je 8 eur. A to za každú osobu bez rozdielu či ide o dieťa alebo dospelého. Kolo však ponúka skvostný výhľad ponad ružinovský dom kultúry až na Hirošimu, ale aj krajšie objekty v blízkom okolí. Ešte atraktívnejšia vyzerá byť jazda na ruskom kole vo večerných hodinách, teda za tmy, kedy je vďaka efektnému osvetleniu tento mohutný kolotoč skutočne neprehliadnuteľný. 

Počas dňa bolo v areáli ružinovských trhov pred domom kultúry niekoľko desiatok ľudí rozptýlených medzi spomínaným ruským kolom, stánkom s občerstvením a klziskom s umelým ľadom, ktoré urobilo radosť najmä mladším ročníkom. Podvečer začali ľudia pribúdať a tvorili sa dosť veľké rady pred bufetom ako aj stánom, kde sa predávali vstupenky na atrakcie.

Zdroj: FB Ružinov náš každodenný

​O ruské kolo bol napriek pomerne vysokej cene dosť veľký záujem a ľudia na lístky či samotnú jazdu čakali večer v dlhých radoch. 

Zdroj: FB Cultus

​Aj klzisko s umelým ľadom využilo hneď v prvých dňoch po sprístupnení množstvo korčuliarov...

"Prišli sme o pol ôsmej večer a už nebolo v stánku žiadne jedlo. A keď sme videli cenu za ruské kolo, tak sme sa otočili a išli preč," napísali viacerí nespokojní návštevníci na facebookové stránky, kde sa o tomto podujatí diskutovalo. 

​Organizátor vianočných trhov - DK Cultus však tvrdí, že minimálne ešte jeden stánok s občerstvením v krátkom čase pribudne, takže by sa rady aj čas čakania na punč, varené víno, cigánsku či lokše mal skrátiť. "Momentálne sú k dispozícii dva gastro stánky a dva stánky s lokálnymi výrobkami ako napríklad háčkované čiapky, vianočné ozdoby a podobne," informovali na svojom facebooku.

(ars, lb)

Páčil sa vám článok?