FOTO a VIDEO: Takto vyzerá Spilka - pamiatka, ktorá sa uchovala z pivovaru Stein

19.11.2019
0

Zdroj: MiddleCap

Páčil sa vám článok?

Národná kultúrna pamiatka Spilka zo 60. rokov minulého storočia, ktorá sa nachádza v priestoroch bývalého pivovaru Stein na Legionárskej v bratislavskom Starom Meste, má vydané kolaudačné rozhodnutie. V unikátnych priestoroch očakávajú prvých nájomníkov, my sme sa tam boli dnes pozrieť.

Jediný zachovaný symbol niekdajšieho bratislavského pivovaru Stein anárodná kultúrna pamiatka Spilka slúžila pôvodne ako kvasiareň. Onedlho ju čaká nové využitie, unikátne priestory zo 60. rokov minulého storočia už čoskoro privítajú prvých nájomníkov.  

Na piatich nadzemných podlažiach poskytne budova Spilky budúcim užívateľom administratívne nájomné priestory pod obchodným názvom Spilka Offices. Vďaka zachovanej pôvodnej konštrukcii vzniknú vpriestoroch Spilky netradičné kancelárske priestory sosvetlou výškou podlaží až do 13,5 m, o ktoré prejavili záujem už prví nájomníci.  

Developer, spoločnosť MiddleCap, dnes priestory ukázala médiám a my sme boli pri tom.

 FOTOGALÉRIA - Súčasný stav:

Najvyššie podlažie Spilky ponúkne okrem exkluzívnych priestorov pod kupolou panoramatickú terasu srozlohou 120 m2. Kto na najvyššom poschodí bude sídliť, teda či tu budú kancelárie, nejaké eventy a podobne, ešte nie je jasné.

Najvyššie podlažie:

„Ku kultúrnym dedičstvám pristupujeme obzvlášť citlivo. Podarilo sa nám s tímom odborníkov zachovať kultúrnu pamiatku vypovedajúcu svoj príbeh a vytvoriť unikátny typ kancelárskych priestorov, aké by ste v Bratislave hľadali márne,“ hovorí Róbert Michalica, Head of Real Estate Slovakia spoločnosti MiddleCap. „Momentálne máme obsadené tri zo siedmich podlaží a s potenciálnymi nájomcami rokujeme o prenájme ďalších podlaží,“ dodáva.  

 Architekt Ivan Masár:

Prízemné podlažie privíta už koncom prvého kvartálu budúceho roka prvých zákazníkov. Má to byť vlajková reštaurácia pivovaru Reštaurácia pivovaru Svijany. 

FOTOGALÉRIA - Vizualizácie:

​„Pri stvárnení vonkajšieho výrazu budovy sme vychádzali zo snahy o návrat k pôvodným povrchom a farebnosti. Zachované je aj charakteristické členenie fasády so štvorcovými oknami, nové presklené otvory na prízemí symbolizujú transformáciu územia z uzavretého priemyselného areálu na otvorený polyfunkčný blok s dôrazom na prepojenie s mestskými priestormi,“ hovorí Ivan Masár za autorov rekonštrukcie, Bouda a Masár, architektonická kancelária.  

 Architekt Ivan Masár:

(ms)

Páčil sa vám článok?

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb a zobrazovať relevantnú reklamu. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.