Vo Vajnoroch zvažujú podanie trestného oznámenie pre výstavbu D4R7!

6.4.2019
Výstavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 v Rusovciach

Zdroj: TASR – Štefan Puškáš

Páčil sa vám článok?

Nielen v Bratislave sa čoraz hlasnejšie hovorí o tom, že pri výstavbe D4R7 sa zanedbávajú technologické postupy, čo môže ohroziť budúcu bezpečnosť diaľničného obchvatu. Aj v mestskej časti Vajnory pozorne sledujú to, čo sa deje v jej bezprostrednej blízkosti a dokonca pripúšťajú aj možnosť podať na zhotoviteľa trestné oznámenie.

„So znepokojením vnímame informáciu ohľadom možného znečistenia životného prostredia, spoločne sa v tejto veci koordinujeme s okolitými obcami a budeme žiadať zástupcov národnej ďiaľničnej spoločnosti, dotknutých ministerstiev o vysvetlenie ako aj o prísnu kontrolu spomínaného územia. Zvažujeme aj podanie trestného oznámenia, nakoľko kvalitné životné prostredie a bezpečný obchvat, ktorý sa nerozpadne a nebude ohrozovať motoristov, musí byť spoločná priorita samosprávy, štátu a samozrejme zhotoviteľa." vyjadril sa k aktuálnej starosta Vajnor, Michal Vlček.

Televízia Markíza odvysielala tento týždeň v publicistickej relácii Reflex reportáž o tom, že do podložia pod budúcou diaľnicou nevozia kameň, ktorý je príliš drahý, ale tehly, drevo a dokonca aj rôzny odpad, čo môže spôsobiť, že aj nová cestná komunikácia sa po vo veľmi krátkom čase môže prepadnúť. Podľa viacerých subdodávateľov a svedkov na stavbe absentuje kontrola a obchádzajú sa aj testy. Prioritou zhotoviteľa je stavať rýchlo a lacno na úkor kvality, ale žiaľ aj bezpečnosti. K afére sa už vyjadril aj minister dopravy Arpád Ersék, ktorý povedal, že dohľad nad výstavbou D4R7 má renomovaná rakúska firma, ale sa aj napriek tomu tieto podozrenia ukážu byť pravdivé, tak štát bude musieť voči zhotoviteľovi vyvodiť veľmi tvrdé konsekvencie.

Zdroj: Matúš Husár

​Pred niekoľkými dňami bola v sídle spoločnosti D4R7 policajná razia...

(ars)

Páčil sa vám článok?