Pri vjazde do Záhorskej Bystrice stavajú protihlukovú stenu

29.7.2017
0

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Príjazd do Záhorskej Bystrice z Lamača bude lemovať protihluková stena, informovala samospráva bratislavskej Záhorskej Bystrice.

„Protihluková stena je podmienkou výstavby malopodlažných rodinných domov v rámci obytnej zóny Krče v juhovýchodnej časti mestskej časti, pripomenul starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Model protihlukovej steny vychádza z dokumentu, ktorý v decembri 2015 posudzoval hlukovú záťaž navrhovanej obytnej zóny. V pôvodnom zámere, v snahe o minimalizáciu negatívneho vizuálneho pôsobenia, sa uvažovalo o gabionoch, drôtených košoch naplnených kameňom, doplnených popínavou zeleňou. „Keďže táto forma nevyhovovala z akustického hľadiska a následný hluk z gabionov by sa prenášal na druhú stranu cesty, pristúpilo sa k verzii, pri ktorej sa na povrchovú úpravu múru použije materiál pohlcujúci hluk, uvádza web mestskej časti.


„V reálnej podobe po vyhotovení bude protihluková stena 'ozelenená' popínavými rastlinami zo strany hlavnej príjazdovej komunikácie do Záhorskej Bystrice, dodáva samospráva. Podľa vyjadrení investora obytnej zóny by mala byť protihluková stena skolaudovaná do konca októbra.

(TASR)

Páčil sa vám článok?