V Petržalke vyrastie veľký polyfunkčný súbor

31.10.2006
Páčil sa vám článok?

Černyševského II je názov polyfunkčného súboru, ktorý vyrastie na území medzi Jantárovou cestou, križovatkou ulíc Černyševského - Vavilovova, Černyševského a Einsteinovou ulicou.

Podľa vyjadrenia Miroslava Kubánku, riaditeľa spoločnosti Tatra Residence zo skupiny Tatra Banka Group, ktorá je developerom projektu, budú v polyfunkčnom objekte najmä administratívne priestory a byty. Moderný polyfunkčný súbor sa bude skladať z dvoch častí - kancelárskeho vežového objektu s 19 nadzemnými podlažiami, vysokého bezmála 70 metrov, a bytového komplexu s 15 nadzemnými podlažiami dosahujúceho výšku asi 47 metrov.

Navrhnuté architektonické a urbanistické riešenie objektu v širšom kontexte nadväzuje na existujúcu zástavbu v okolí, už postavený polyfunkčný objekt Ravak, obchodný dom Átrium a novo navrhovaný polyfunkčný objekt WAW House.

V administratívnej časti bude k dispozícii vyše 7700 štvorcových metrov kancelárskej plochy. Pôjde o administratívne priestory vyššieho štandardu zodpovedajúceho súčasným trendom, pričom dôraz sa kladie na energetickú úspornosť prevádzky a jej šetrnosť vo vzťahu k životnému prostrediu. Bytov bude spolu 96, z toho 14 štvorizbových, 28 trojizbových a 54 dvojizbových. Ich špecifikom bude nepochybne výhľad na hlavné architektonické a prírodné dominanty Bratislavy - Hrad, Dóm svätého Martina, Nový most, Sad Janka Kráľa a Dunaj.

Výhodou bývania v polyfunkčnom súbore Černyševského II bude blízkosť centra mesta. Súčasťou polyfunkčného súboru budú aj nebytové priestory, v ktorých bude sídliť expozitúra banky, bude tu tiež veľkokapacitná jedáleň a niekoľko obchodných prevádzok. Ráta sa aj s vybudovaním potrebného počtu parkovacích miest - dovedna ich bude 293, z toho 275 je navrhnutých vo vnútri objektu.

Je predpoklad, že výstavba polyfunkčného súboru sa začne na prelome rokov 2006 a 2007, jej ukončenie je naplánované na december roku 2008.

Páčil sa vám článok?