Namiesto Darnice bude nová bytovka

24.10.2006
Páčil sa vám článok?

Jednoposchodovú budovu Átrium na Herlianskej a Komárnickej ulice na sídlisku Štrkovec v uplynulých dňoch začali búrať. Na jej mieste má vyrásť polyfunkčný dom, v ktorom budú predovšetkým byty.

Ako sme zistili, mestská časť Bratislava - Ružinov vydala v máji tohto roka rozhodnutie o umiestnení stavby na mieste bývalého objektu Darnica (tento názov budova Átrium niesla v období pred novembrom 1989, keď slúžila ako dom československo-sovietskeho priateľstva).

Nový polyfunkčný objekt má mať deväť poschodí, na prízemí má byť šesť obchodov a kaviareň s letnou terasou, na vyšších podlažiach má byť dovedna 56 bytov. V súčasnosti platí rozhodnutie na búracie práce, stavebné povolenie na výstavbu nového objektu nebolo ešte vydané.

Náš čitateľ Tomáš Fischer zo Štrkovca sa na nás obrátil s otázkou, či sú pravdivé „sídliskové klebety“, že v tejto lokalite sa chystá rozsiahla výstavba, ktorá nezahŕňa len objekt Átria, ale aj priľahlú budovu, v ktorej je pobočka Tatra banky, i neďaleké obchodné centrum Helios. Ako nám povedala hovorkyňa ružinovského starostu Ana Mihalčínová, podľa informácií zo stavebného úradu v Ružinove sú reči o odstraňovaní ďalších budov v okolí nepravdivé.

Páčil sa vám článok?