Vo Vrakuni pribudne 900 m cyklotrasy

30.10.2013
0
Vo vrakuni pribudne 900 m cyklotrasy - cyklotrasa_vrakuna
Páčil sa vám článok?

Do konca mesiaca má Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) dokončiť 900 metrov dlhého úseku zrekonštruovanej cyklotrasy na Dvojkrížnej ulici v mestskej časti Vrakuňa. Stavebníkom je STaRZ, dodávateľom spoločnosť Skanska SK a.s., stáť to bude 94 642,80 eur s DPH.

Oprava cyklotrasy spočíva vo výmene asfaltového povrchu, úprave obrubníkov a krajníc. Úsek cyklotrasy bude s obojsmernou prevádzkou, so smermi oddelenými prerušovanou čiarou. Reflexná farba dopravného značenia zabezpečí jeho lepšiu viditeľnosť nielen v priebehu dňa, ale i v noci a za každého počasia. Odvodnenie cesty je riešené smerom do zelene, ktorá tiež bude súčasťou celkových úprav a revitalizácie.

„Teší nás, že môžeme pracovať na projektoch, ktoré prispievajú k zlepšeniu stavu životného prostredia. Práve takýto projekt potvrdzuje, že chodník alebo cyklotrasa sú pre obyvateľov obce alebo mesta a pre ich život také dôležité, ako diaľnica pre štát,“ povedal oblastný manažér Skanska SK Jakub Kolesár. Skanska robila aj obnovu cyklotrasy pri Chorvátskom ramene v dĺžke 1200 m, ktorú odovzdala do užívania v polovici septembra.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?