Začína sa veľká rekonštrukcia Mudroňovej

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Problémy s vodovodom, kanalizáciou, plynom a telekomunikačnými sieťami sú dôvodom rozsiahlej rekonštrukcie Mudroňovej ulice, s ktorou sa začne v letných mesiacoch. Súčasťou prestavby bude aj výmena povrchu vozovky, kde sa namiesto „mačacích hláv“ objaví špeciálny asfalt s brzdiacimi vlastnosťami.

Rekonštrukcia Mudroňovej ulice sa bude realizovať v siedmich etapách a skončiť by sa mala v roku 2003. Ešte pred samotným začiatkom rekonštrukčných prác vybudujú na Jančovej ulici novú otočku trolejbusov.

Počas obnovy Mudroňovej ulice bude cesta od Palisád až po Slávičie údolie pre motoristov uzatvorená. Okrem obchádzkových trás budú môcť vodiči využívať prístup od Pražskej, Hroboňovej ulice alebo z Mlynskej doliny. Projekt prestavby ráta s tým, že pre mestskú hromadnú dopravu, záchrannú službu a políciu bude počas rekonštrukcie prejazdný vždy jeden jazdný pruh.

Najproblematickejšia z dopravného hľadiska bude druhá etapa od Smetanovej ulice k Fialkovému údoliu i tretia v úseku od Fialkového údolia po Jančovu, ktoré sa budú realizovať v roku 2002. Súčasťou rekonštrukcie Mudroňovej ulice, ktorej cena ešte nie je známa, nebude verejné osvetlenie ani trolejové vedenie.

(brn)

Páčil sa vám článok?