Športcentrum Lafranconi už začali stavať

16.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto a Univerzita Komenského sa rozhodli spoločne v známom prostredí Lafranconi vytvoriť vhodné podmienky na prímestskú rekreačno-oddychovú zónu. V týchto dňoch sa tam začali práce na prvej etape projektu „Športovo-rekreačného centra Lafranconi“ budovaním viacúčelového športového ihriska.

Na základe výsledkov verejného obstarávania sa dodávateľom stavby stala firma M Cup. Do konca tohto roku by mala ukončiť vybetónovanie plochy a jej ohradenie. Položenie špeciálneho povrchu „hardcourt“ sa vykoná až na jar, keď bude ihrisko sprístupnené verejnosti. Ihrisko je určené na loptové hry, najmä na basketbal, volejbal, hádzanú a tenis.

Mestská časť Staré Mesto financuje jeho výstavbu zo svojho rozpočtu a z dvojmiliónovej dotácie zo Štátneho fondu telesnej kultúry. Projekt Športovo-rekreačné centrum Lafranconi má všetky predpoklady na realizáciu pohybových aktivít bežnej populácie so zameraním na podporu programu „Šport pre všetkých“ vrátane napríklad zdravotne postihnutých občanov.

V ďalších etapách výstavby areálu sa počíta s vybudovaním hokejového ihriska, U rampy, cyklotrialovej dráhy, cvičnej horolezeckej steny a relaxačného centra. Plocha na dunajskom nábreží pri Karloveskej zátoke by sa tiež mala využívať na letné opaľovanie.

(miv)

Páčil sa vám článok?