Preluku na Grösslingovej ulici zastavajú

15.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

V najužšom centre mesta, na Grösslingovej ulici, nedávno zbúrali starý dom, ktorý bol v dezolátnom stave. Dnes je už známe, čo vyplní vzniknutú preluku a dotvorí túto ulicu.

Firma Castor, s. r. o., chce na tomto mieste postaviť moderný administratívno-obchodný objekt, ktorý má svojimi parametrami podľa dostupných informácií z bratislavského magistrátu nielen rešpektovať charakter prostredia, v ktorom má vyrásť, ale má aj posunúť celé prostredie do ,,novej sociologickej a estetickej kvality“ (doslovný citát zo zámeru investora).

Novovybudovaný objekt má dotvoriť priestor medzi obytnou budovou na Grösslingovej 3 a nedávno dokončeným administratívnym objektom s názvom Rondel-In. Ľuďom navštevujúcim túto lokalitu kvôli práci, nákupu a odpočinku investor sľubuje ,,splynutie ich priestorových a estetických potrieb“ (opäť citát z rovnakého zdroja).

Čo konkrétne to znamená? V novom dome majú byť priestory pre obchody a služby, administratívne priestory a garáže. V objekte má byť miesto pre takmer 140 zamestnancov, kancelárske priestory sa majú rozprestierať na rozlohe 1676 m2, obchody na ďalších 1023 m2. Budova má mať šesť poschodí, teda výškou bude zodpovedať výške nárožia susednej budovy. V troch suterénoch budú garáže, na prízemí obchody a služby, prístupné z pasáže, ktorá bude cez centrálnu halu prepojená s pasážou Luxor.

Iba pre úplnosť dodávame, že na prvom poschodí nového aministratívno-obchodného objektu majú byť prenajímateľné obchodné priestory, na druhom až piatom poschodí administratívne priestory, šieste poschodie má byť vyhradené pre technológiu.

(lau)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie