Pri Zlatých pieskoch finišuje výstavba najväčšieho hypermarketu na Slovensku

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch ukončili pri Zlatých pieskoch hrubú stavbu hypermarketu TESCO, ktorý sa so svojou predajnou plochou 11 500 m2, čo predstavuje dvojnásobok plochy futbalového ihriska, stane najväčším na Slovensku.

Brány v poradí už trinásteho hypermarketu tejto spoločnosti na Slovensku sa otvoria už koncom augusta. S jeho výstavbou sa začalo začiatkom marca, prvá časť hrubej stavby bola ukončená už koncom apríla a podľa slov jeho riaditeľa Róberta Csútoru v týchto dňoch uzatvárajú aj druhú fázu - takzvané zasklievanie.

Nový nákupný gigant bude od augusta zamestnávať asi 420 pracovníkov. Pre svojich zákazníkov bude k dispozícii nonstop a bude im ponúkať 60 000 druhov potravinárskeho, priemyselného a textilného tovaru. Zákazníkom bude k dispozícii aj cukráreň, oddelenie čerstvých rýb, lahôdok, grilovaných špecialít, jedálenský kútik s ponukou pizze a v oddelení elektroniky napríklad aj domáce kino. Okrem príjazdovej komunikácie a parkoviska pre 740 vozidiel plánuje TESCO vybudovať aj novú autobusovú zastávku, nadchod pre chodcov a okrasnú zeleň.

Ako sme už informovali, počas výstavby boli objavené archeologické nálezy - pozostatky po neolitických ľuďoch spred 7000 rokov, 2500 rokov starý keltský mlynský kameň, stopy po ľudských príbytkoch z mladšej doby kamennej, ako aj pohrebisko z čias Veľkej Moravy.

Zhodou okolností v ten istý deň, ako bola oficiálne ukončená hrubá stavba tohto hypermarketu (25. júna), na opačnom konci Bratislavy - v lokalite Kaťušina lúka na rozhraní mestských častí Lamač a Karlova Ves - odovzdali stavenisko ďalšieho hypermarketu tejto spoločnosti.

Ako uviedol riaditeľ oddelenia výstavby TESCO STORES pre Českú republiku a Slovenskú republiku Jiří Tenk, hypermarket na Kaťušinej lúke by mal byť dokončený už začiatkom budúceho roku. Dodajme, že sa tým zmierni určitá disproporcia - až doteraz sa všetky veľké nákupné centrá a hypermarkety v Bratislave budovali v jej východnej časti a v Petržalke, v celej západnej časti mesta doteraz žiadne podobné zariadenie nevzniklo.

(lau)
Páčil sa vám článok?