V komplexe Rezidencia Záhorská takmer 300 bytov

11.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Stavebný boom neobchádza ani malé mestské časti - v Záhorskej Bystrici v blízkosti Bratislavskej ulice onedlho pribudne nový moderný bytový komplex Rezidencia Záhorská.

Komplex bude pozostávať zo siedmich bytových domov, v ktorých bude dovedna 286 bytov rôznych veľkostí, od jednoizbových po štvorizbové. Architektonické riešenie komplexu z tvorivej dielne štúdia K.F.A. Architektúra a dizajn zohľadňuje danosti a špecifiká miestneho prostredia, nepôjde o výškové stavby, ale o domy so štyrmi, resp. piatimi nadzemnými podlažiami. Vyznačuje sa najmä priestorovou čitateľnosťou, jednoduchosťou a funkčnosťou stavby. Na fasáde budú použité prírodné materiály, na poslednom podlaží a na prízemí budú zazelenené strešné terasy. Ku každému bytu bude patriť parkovacie miesto v podzemnej garáži alebo na ulici.

Developerom projektu je firma Mono, s.r.o., ktorá je dcérskou spoločnosťou islandského holdingu KGS. Výstavba sa začína v týchto dňoch, bude rozdelená do niekoľkých fáz a jej ukončenie je naplánované na začiatok roku 2009.

Nejde o jediný rezidenčný projekt na území Záhorskej Bystrice. V minulom roku tamojšia samospráva odsúhlasila viacero urbanistických štúdií a územný plán zóny Krče. Ide o plochu asi 50 hektárov, ktorá by mala byť v najbližších rokoch zastavaná. Projektové dokumentácie sú vypracované a dnes sa už uskutočňujú územné a stavebné konania.

Stavebný ruch je veľký a prepočty hovoria, že počet obyvateľov Záhorskej Bystrice by sa v dôsledku novej výstavby v lokalitách Krče, Ivance, Vlkovka 5, Lúka pod Mariankou či Kulháň mal zo súčasných asi 2800 v najbližších rokoch zvýšiť na dvojnásobok. Vykupujú sa pozemky aj v ďalších lokalitách, a tak po prvej rozsiahlejšej novej výstavbe v lokalite Strmé vŕšky nevyhnutne príde aj ďalšia.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - K.F.A. Architektúra a dizajn

Páčil sa vám článok?