Na Bajkalskej ulici zbúrali staré stavby

5.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na nároží Bajkalskej a Mlynských nív oproti obchodnému domu Baumax sa v uplynulých dňoch začali rozsiahle búracie práce, o tom, čo bude na uvoľnených pozemkoch, sa však ešte nerozhodlo.

„Stavebný úrad vydal zatiaľ len povolenie na odstránenie stavieb ich vlastníkovi v zmysle príslušných ustanovení stavebného zákona z dôvodu plánovanej výstavby, avšak konkrétne nevieme, o aký druh stavby má ísť,“ povedal nám hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec. „Zrejme nie sú na svete ani projekty. Stavebný úrad nemá podanie vo veci návrhu na vydanie územného rozhodnutie na stavbu na tomto území.“

Ako dodal, povolenie na odstránenie stavieb bolo vydané ich vlastníkovi, spoločnosti EURODomByt Global, s.r.o. so sídlom na Bajkalskej ulici číslo 30. Na rovnakej adrese sídli aj Prvá stavebná sporiteľňa, ktorá je podľa výpisu z obchodného registra spoločníkom firmy EURO DomBytGlobal.

Ako nám povedal člen predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne Erich Feix, spoločnosti EURODomByt Global vydali príslušné inštitúcie povolenie na búracie práce, ktoré sú v súčasnosti v plnom prúde. „O tom, aké bude ďalšie využitie pozemku, sa v týchto dňoch rokuje, takže podrobnosti o tom, ako sa bude spomínaný pozemok využívať, vám nemôžeme zatiaľ poskytnúť,“ konštatoval.

Pozemky, na ktorých sa uskutočňujú búracie práce, sú súčasťou bývalej ružinovskej priemyselnej zóny, ktorá v posledných rokoch prechádza zásadnými zmenami a mení sa na prevažne administratívno-obchodnú štvrť. V uplynulom období sa v tejto zóne ohraničenej Bajkalskou, Prístavnou a Prievozskou ulicou vybudovalo viacero výrazných prevažne kancelárskych komplexov - Bratislava Business Center, Apollo Business Center (jedno je už v prevádzke, druhé je vo výstavbe), Absolut Bussines Center, Delta Business Center a iné. Ako sme už informovali, pripravujú sa tu aj rezidenčné projekty, konkrétne polyfunkčný súbor Trinity, ktorého súčasťou budú tri viacpodlažné obytné veže.

(juh)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?