Petržalka potrebuje park aj nové centrum

27.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po prečítaní článku o projekte Petržalka City (má vyrásť na území medzi Kauflandom, Chorvátskym ramenom a Rusovskou cestou) a reakciách niektorých občanov som sa rozhodol vyjadriť svoj názor.

V úvode by som chcel uviesť, že som zásadne proti akýmkoľvek nelogickým stavebným zásahom do prírody, či už sa týkajú Petržalky alebo ktoréhokoľvek miesta na Slovensku. Jednoznačne som za zachovanie zelene v Bratislave, ktorá je alebo v blízkej budúcnosti bude priamo alebo nepriamo ohrozená výstavbou, konkrétne v Petržalke mám na mysli Sad Janka Kráľa, lesy okolo dostihovej dráhy, za Inchebou, za Ovsišťom, okolie Veľkého a Malého Draždiaka až po lužné lesy s ramenami Dunaja smerom na Rusovce a Čunovo.

Prečo však niekomu prekáža, ak chce niekto konečne po 30 rokoch stavebnej uzávery skultúrniť plochu, ktorá je hanbou Petržalky, na ktorej rastie neudržiavaná tráva, buriny, je tam objekt odťahovej služby, opustená budova a je pravda, že aj nejaké stromy. Áno, majú tam vyrásť nové budovy a aj výškové, ale aj mestský park a zeleň má podľa projektu zaberať 11,5 hektára.

Petržalka by mala mať svoje centrum, ktoré jej chýba. Nikto nikoho nenúti, aby žil v meste a ak už tam býva, musí s rozvojom a výstavbou počítať. Takisto by ste boli proti výstavbe paneláku, na ktorý sa pozeráte z okna, keby ho chceli stavať dnes, ale to by sa nič nepostavilo.

Je pravda, že na tejto ploche mohol byť aj zelený Petržalský Central park, ale keďže do toho sa žiadny investor z pochopiteľných dôvodov nepustí, som za kompromis, teda za mestský park, aj za nové centrum.

Mgr. Tomáš Husár, Petržalka
LIST ČITATEĽA
Páčil sa vám článok?