Na Viedenskej začnú v októbri stavať zábrany

26.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Do plánovaného termínu začatia stavby protipovodňovej zábrany na Viedenskej ceste medzi Starým a Novým mostom chýbajú štyri týždne, dokumentácia však ešte len finišuje.

Technický námestník riaditeľa Povodia Dunaja Peter Minárik sa vyjadril, že presný termín síce závisí od toho, kedy prídu posledné papiere. „Povolenia na Prístavnú ulicu už máme, sem sme museli zháňať aj vyjadrenia magistrátu, v celej procedúre je veľa účastníkov.“ Napriek tomu P. Minárik verí, že dokumentačne bude stavba pripravená do polovice mesiaca. Ukončená by mala byť začiatkom budúceho roku. Stavba je súčasťou posilnenia protipovodňovej ochrany Bratislavy a Žitného ostrova a je financovaná aj z peňazí Európskej únie.

„Dopravu však zachováme,“ hovorí P. Minárik. „Protipovodňovú zábranu budeme budovať len po krátkych úsekoch, pričom zostane jeden dopravný pruh nedotknutý, takže nečakáme, že by sa tvorili zápchy. Okrem toho by sa na výstavisku nemali v tom čase konať veľké akcie okrem Vianočných trhov - vjazd do veľtržného priestoru je však lepšie dostupný zo strany od Einsteinovej a ten zostane nedotknutý.“

Podľa P. Minárika zdržanie vo vydávaní povolení spôsobilo Divadlo Aréna, ktoré si na poslednú chvíľu žiada v protipovodňovej zábrane o tri priechody viac proti pôvodnému plánu - priechod pre kulisy, služobný vstup a priechod pre verejnosť na toalety. Divadlo chce totiž v budúcnosti na nábreží prevádzkovať amfiteáter, či prinajmenšom hrať pod šírym nebom, čo je dnes vo svete rozšírené. Vodohospodári im v snahe nestrácať zbytočne dlho čas v plnom rozsahu vyšli v ústrety.

Gustav Bartovic
Páčil sa vám článok?