Na Ivanskej ceste sa bude ďalej stavať

21.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Neďaleko Ivanskej cesty, ktorá spája letisko s centrom mesta, v dohľadnom čase pribudne polyfunkčný objekt, v ktorom okrem administratívnych priestorov bude aj možnosť ubytovania a časť vyhradená na relax.

Pozemok, na ktorom má novostavba vyrásť, je v súčasnosti nevyužívanou záhradou. Je ohraničený Ivanskou cestou, Pestovateľskou ulicou, skladovými areálmi a v jeho blízkosti je administratívna budova firmy OLO. Nový polyfunkčný objekt sa bude využívať na rôzne účely. V dvoch podzemných podlažiach bude garáž so 147 parkovacími miestami, ktorá bude prístupná jednak z Ivanskej cesty, jednak z Pestovateľskej ulice. Ďalších 18 parkovacích miest by malo byť vonku pri budove.

V parteri sú navrhnuté spoločenské priestory, prevádzky služieb, zasadačky, rokovacie salóniky a odbytové strediská, ráta sa aj s reštauráciou, kaviarňou a bufetom. Na treťom až piatom nadzemnom podlaží majú byť priestory pre výrobné a nevýrobné služby. Šieste nadzemné podlažie má slúžiť na doplnkové ubytovanie, ráta sa tu s 32 izbami a štyrmi apartmánmi, v ktorých má byť dovedna 72 lôžok. Na siedmom ustúpenom podlaží sú navrhnuté relaxačné priestory (malo by tu byť fitnes centrum, bazén a podobne).

Z čelnej strany od Ivanskej cesty je navrhnutý predsadený sendvičový presklený plášť, ktorý bude do objektu prepúšťať dostatok denného svetla. Po celom obvode novostavby na ploche približne 750 štvorcových metrov bude vysadená zeleň.

Predpokladané náklady na výstavbu objektu predstavujú asi 300 miliónov korún, začať by sa mala v máji budúceho roku, jej ukončenie sa predpokladá na konci roku 2009.

(juh)
Páčil sa vám článok?