V areáli Matadoru sa chystá výstavba

7.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pozornosti investorov neunikli ani bývalé výrobné areály, tzv. brownfields, výnimkou nie je ani areál bývalého závodu Matador. O jeho časť prejavil záujem taliansky investor.

V časti bývalého areálu Matador v smere ku Kopčianskej a Úderníckej ulici vykonávajú svoje bežné podnikateľské aktivity spoločnosti, ktoré si pozemky odkúpili alebo prenajali. Časť pozemkov, ktoré doteraz neboli predmetom predaja, chce spomenutý taliansky investor odkúpiť a vybudovať na nich obchodno-distribučné centrum.

Od 1. augusta do 15. septembra sa uskutočňuje verejné prerokovanie urbanistickej štúdie lokality Matador. Podľa informácií z petržalského miestneho úradu táto urbanistická štúdia nie je v súlade s územným plánom mesta Bratislavy, pretože v tejto lokalite je definované využitie územia na výrobné účely.

Keďže spomenutý investor má záujem zmeniť účel využitia na obchodno-distribučný, uskutočnenie jeho zámerov by si vyžadovalo zmenu územného plánu mesta. Keďže do štúdie sú zapracované aj pozemky mimo areálu Matadoru, ktoré patria viacerým vlastníkom, účastníkmi konania budú zo zákona aj oni.

Verejné prerokovanie štúdie sa uskutoční 5. septembra o 16. hodine v aule Fakulty ekonómie a podnikania Bratislavskej vysokej školy práva na Tematínskej ulici číslo 10.

(juh)
Páčil sa vám článok?