Na Mamateyovej ulici bude športový areál

30.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Mamateyovej ulici v Petržalke by mal v dohľadnom čase vzniknúť nový športový areál. Zatiaľ existuje len v podobe urbanistickej štúdie, ktorú si v marci objednal magistrát.

Územie s rozlohou bezmála päť hektárov je vymedzené Dolnozemskou, Mamateyovou ulicou a Ovsištským námestím. Nachádzajú sa tu dva samostatné areály.

Jedným z nich je areál základnej školy, ktorá v školskom roku 2006/2007 ukončila svoju prevádzku a v súčasnosti v nej vyvíja činnosť Venglošova futbalová akadémia, zameraná na podporu a rozvoj športových aktivít detí a mládeže. Areál neposkytuje dostatočne kvalitné zázemie pre rozvoj týchto aktivít a budova školy  si vyžaduje rekonštrukciu. Druhý areál je zastavaný zničenými výrobnými halami, ktoré budú perspektívne asanované.

Urbanistická štúdia ráta s tým, že územie bude slúžiť na športové aktivity detí a mládeže, pričom oba areály by mali byť prevádzkovo prepojené. Je vypracovaná v dvoch variantoch, ktoré sa odlišujú tým, že v prvom je navrhnutá veľkokapacitná garáž s kapacitou 481 parkovacích miest čiastočne zapustená pod úroveň terénu, na streche ktorej by malo byť futbalové ihrisko, a v druhom sa ráta s asanáciou spomenutých hál a výstavbou prírodného futbalového ihriska. V oboch variantoch sa uvažuje o rekonštrukcii objektu školy na polyfunkčné športové zariadenie, v ktorom by mali byť vytvorené možnosti na ubytovanie (61 lôžok), stravovanie (125 stoličiek), obchod a šport, ako aj o výstavbe nafukovacej športovej haly.

V areáli by mali byť dve veľké futbalové ihriská s prírodným povrchom a tri tréningové polyfunkčné ihriská s umelým povrchom. Oba varianty navrhujú vybudovanie parkoviska s 52 parkovacími státiami v areáli bývalej školy, ktoré by mohlo byť sprístupnené cez existujúce parkovisko na Ulici M. C. Sklodowskej.

Keďže zatiaľ ide len o urbanistickú štúdiu, nie je známy termín, kedy by sa navrhovaný športový areál mohol stať realitou.

(juh)
Páčil sa vám článok?