Prístavnú ulicu ochránia pred vodou ešte skôr

29.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pred pár rokmi to bola vedľajšia komunikácia, dnes je jednou z nosných a o to viac trápila jej slabina, ktorou je nedostatočná protipovodňová ochrana. Prístavná ulica.

Pravdou však je, že bude pred prípadnými výčinmi Dunaja, vrátane tisícročnej vody, chránená ešte skôr, ako stihnú cestári z roztlčenej dvojprúdovej cesty spraviť slušnú štvorprúdovú spojnicu. Investorom rozšírenia Prístavnej ulice o dva jazdné pruhy je akciová spoločnosť Metro Bratislava.

Nové dva prúdy, ktoré budú zatiaľ slúžiť v oboch smeroch, síce pred pár dňami začali motoristi využívať, k prestavbe pôvodnej prístavnej cesty sa však pristúpi až po tom, čo vlastníci sietí, predovšetkým plynári, stihnú zratovať svoje siete pod ňou. Odhady hovoria minimálne o jednom mesiaci.

V tom čase by sa však už malo naplno pracovať na protipovodňovej ochrane Prístavnej ulice. Ako nás informoval projektový manažér protipovodňovej ochrany Slovenského vodohospodárskeho podniku Jaroslav Sabo, celý proces vydávania stavebnej dokumentácie sa skrátil. A tak povolenia pre práce na Prístavnej, ktoré očakávali až v polovici októbra, dostanú už v najbližších dňoch, kým v októbri dostanú už povolenia na práce na Viedenskej ceste, ktoré sa mali spustiť až na prelome rokov.

Kým budovanie protipovodňových zábran na Prístavnej ulici medzi Prístavným mostom a mostom Apollo sa premávky nedotkne, stavebné práce na Viedenskej ceste medzi Starým a Novým mostom si vyžiadajú obmedzenia. Ich dosah však bude len lokálny.

Budovanie protipovodňových opatrení od sútoku Dunaja s Moravou až za Gabčíkovo potrvá do roku 2010 a financuje ho prevažne EÚ.

(gub)
Páčil sa vám článok?