Stavebník stavia aj po zastavení stavebného konania

14.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Napriek zastaveniu stavebného konania pokračuje investor v stavebných prácach v Petržalke medzi ulicami Betliarska a Krásnohorská 6 až 18. Starostu Petržalky Milana Ftáčnika o tom listom informovali členovia Spoločenstva vlastníkov bytov z Krásnohorskej ulice 10-12.

Počas týchto prác bol podľa členov spoločenstva zlikvidovaný jeden približne 25-ročný strom pred vchodom na Krásnohorskej č. 8 a niekoľko stromov bolo poškodených pred vchodom č. 12. K rozkopávaniu cesty a parkoviska medzi vchodmi č. 8 a 10 došlo podľa spoločenstva bez povolenia 28. júla.

Občania tiež upozorňujú, že stavebník nemal ani povolenie na zaujatie verejného priestranstva. Privolaná hliadka Miestnej polície zistila, že nikto z pracovníkov nemá povolenie na rozkopávku a nikto nemal ani stavebné povolenie.

Stavebník začal podľa spoločenstva stavať na základe stavebného povolenia z roku 1996. Podľa stavebného zákona právoplatné stavené povolenie stráca platnosť, ak sa so stavbou nezačne do dvoch rokov odo dňa právoplatnosti, to znamená, že od 17. septembra 1996. Platnosť bola 25. septembra 1998 predĺžená do 30. júna 1999. Od tohto termíne je teda stavebné povolenie neplatné, konštatujú členovia spoločenstva v sťažnosti, ktorú ma SITA k dipozíci.

(sita)

Páčil sa vám článok?