Hotel pri zimnom štadióne stavajú bez povolenia

31.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hotel v rozostavanej polyfunkčnej budove pri Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Ružinove stavajú bez stavebného povolenia. Stavebník, Ružinovský športový klub, preto bude musieť požiadať ružinovský stavebný úrad o dodatočné povolenie na výstavbu.

Potvrdil to stavebný úrad mestskej časti Ružinov. Stavbu financuje mestská časť Ružinov zo svojho rozpočtu.

"Hotel sa stavia bez stavebného povolenia. Je súčasťou polyfunkčného objektu, za ktorým je neskolaudovaná zimná tréningová hala," povedal hovorca ružinovského miestneho úradu Maroš Smolec. Starosta Slavomír Drozd podľa neho v tejto veci začal konať v júni, keď sa dozvedel, že stavba hotela nemá stavebné povolenie. Ružinovský miestny úrad do 6. augusta tohto roka preveruje účelnosť vynaloženia financií na celú výstavbu.

Bývalý ružinovský starosta Pavol Kubovič konštatoval, že za jeho pôsobenia vo funkcii, teda do 2. januára 2007, sa realizovala 1. etapa výstavby, a to tréningovej haly a prvého poschodia polyfunkčného objektu - šatní a reštaurácie. Na prvú etapu výstavby úrad vydal stavebné povolenie. Na ten mala nadviazať druhá etapa - výstavba hotela, kde chcela mestská časť podľa Kuboviča stavebné povolenie vybaviť priebežne. Keďže Kubovič úrad opustil 2. januára 2007, počítal s tým, že stavebné povolenie na druhú etapu výstavby vybaví nový starosta Drozd.

Problém má Ružinov aj s tréningovou halou, ktorú zatiaľ nie je možné skolaudovať, pretože mestská časť nemá vlastnícky ani nájomný vzťah k pozemku, na ktorom stojí hala, uviedol Smolec. Pozemok, na ktorom stojí nová hala, patrí podľa výpisu z katastra nehnuteľností Fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava, potvrdila hovorkyňa nemocnice Rút Geržová. Dodala, že magistrát mesta Bratislavy sa s ružinovskou nemocnicou o pozemok súdi. Starosta Ružinova Drozd požiadal ministerstvo zdravotníctva o rokovanie o pozemku, kde stojí hala, konštatoval Smolec.

Kubovič podľa vlastných slov vedel, že o pozemky pod stavbou sa súdi mesto Bratislava s nemocnicou. Inicioval rokovania medzi oboma stranami, po ktorých mesto aj ružinovská nemocnica súhlasili s výstavbou objektu na dotknutých pozemkoch.

Výstavba novej ľadovej haly a zázemia sa začala v apríli 2006, v uplynulom funkčnom období samosprávy. Mestská časť Ružinov doteraz na výstavbu vynaložila 110 miliónov korún, predpokladané náklady sú zhruba 150 miliónov korún.

(tasr)

Páčil sa vám článok?