Pri Draždiaku sa hluk tak skoro neskončí

6.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dve stavby, ktoré rastú na južnom konci jazera Veľký Draždiak, zrejme dosť obťažujú obyvateľov, pretože sa nesťažujú len v našej redakcii, ale aj na miestnom úrade.

Petržalčania si ani tak nesťažujú na stavebné aktivity v priestore bývalého Kormoránu, ako na hluk pri budovaní novo vznikajúceho objektu na východnej strane. Potvrdil nám to hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy, podľa ktorého ide o stavbu Rehabilitačného a diagnostického strediska vrcholového športu. Stavebníkom je spoločnosť SI REAL a dodávateľom je spoločnosť Skanska PS. Jej zamestnanci mali podľa ohlasov ľudí z okolia i z nemocnice neraz vykonávať mimoriadne hlučné práce i po 22.00 h.

Pracovník stavebného úradu podľa Ľ. Andrassyho pri obhliadke stanoviska dôrazne upozornil dodávateľa i stavebníka, aby prísne rešpektovali nariadenie vlády o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií. Dodávateľ sa vyjadril, že stavba bude pokračovať bez rušenia nočného pokoja.

Hovorkyňa spoločnosti Skanska Magdaléna Dobišová potvrdila, že pre dodržanie technologických postupov bolo nevyhnutné v niektorých prípadoch nepretržite pracovať aj cez noc. Skanska tvrdí, že hluk, ktorý sa zo stavby šíril len počas výkopových prác, neprevýšil hladinu hluku spôsobeného bežnou dopravou. Preto ani nebolo nutné, aby žiadali samosprávu o výnimku zo zákona o šírení hluku, uvádza M. Dobišová.

(gub)
Páčil sa vám článok?