Veľká športová dráma: Po futbalistoch Slovana majú titul na dosah aj volejbalisti VKP, v bitke o zlato vyzvú Komárno

28.4.2024
0

Zdroj: VKP FTVŠ UK Bratislava

Páčil sa vám článok?

Bratislava žije volejbalom. Po tom, čo titul získali futbalisti Slovana, len kúsok od Tehelného poľa v hale na Pasienkoch (GOPASS Aréne) môžu majstrovský trofej nad hlavu zdvihnúť aj volejbalisti VKP FTVŠ UK Bratislava. V rozhodujúcom 7. zápase finálovej série vyzvú v súboji o Pohár Bohumila Goliana protivníka z Komárna (pondelok 29. apríla o 19:00 hod.).

Séria ako na hojdačke. Aj tak sa dá opísať súboj medzi VKP a Komárnom vo finále Niké Extraligy mužov. Keď už to v 6. zápase vyzeralo na zisk trofeje pre tím zo Žitného ostrova, Bratislavčania zabrali na plné obrátky a duel otočili vo svoj prospech. Vydobyli si tak rozhodujúci súboj na domácej palubovke vo vynovenej hale na Pasienkoch.

Pondelok večer tak Bratislava opäť ožije volejbalom. Ak sa VKP podarí vyhrať, pripíšu si obhajobu majstrovského titulu a k tohtoročnému zisku Slovenského pohára pridajú aj majstrovskú trofej. „Ušli sme hrobárovi z lopaty, som hrdý na hráčov, že zvládli otočiť duel v Komárne a doma očakávame boj o každú loptu a verím, že nás bude hnať za víťazstvom plná hala,” povedal tréner VKP Robin Pělucha.

Zdroj: VKP FTVŠ UK Bratislava

Po titule futbalistov Slovana a volejbalistiek Slávie môže na najcennejšiu ligovú trofej nadviazať aj mužský kolektív VKP FTVŠ UK Bratislava. „Čo môže byť krajšie pre fanúšikov ako priamy zápas o titul v krásnej hale? To je najlepšia pozvánka pre všetkých športových fanúšikov v Bratislave a okolí, aby prišli na kvalitný zápas a pevne dúfam, že so zlatou bodkou pre nás,“ dodal kormidelník VKP, ktorý s „policajtmi“ získal titul ako hráč i tréner.

Zdroj: VKP FTVŠ UK Bratislava

„Bude to sviatok volejbalu. Urobíme maximum, aby sme vyhrali. Verím, že nás k tomu povzbudzovaním rovnako ako v Komárne pomôžu naši skvelí fanúšikovia. V kútiku duše si želám, že príde do haly veľa ľudí a budeme sa spoločne tešiť z titulu pred zaplneným hľadiskom,“ prezradil kapitán VKP Andrej Billich.

VKP FTVŠ UK BRATISLAVA (1.) - RIEKER UJS KOMÁRNO (2.)

PROGRAM SÉRIE

1. ZÁPAS 12. APRÍLA VKP – KOMÁRNO 0:3

2. ZÁPAS 13. APRÍLA VKP – KOMÁRNO 3:2

3. ZÁPAS 19. APRÍLA KOMÁRNO – VKP 3:1

4. ZÁPAS 20. APRÍLA KOMÁRNO – VKP 1:3

5. ZÁPAS 24. APRÍLA VKP – KOMÁRNO 1:3

6. ZÁPAS 27. APRÍLA KOMÁRNO – VKP 2:3

7. ZÁPAS 29. APRÍLA VKP – KOMÁRNO 19:00

(bn)

Páčil sa vám článok?