Basketbal: Inter sa ešte nemieni lúčiť so sezónou, v utorok môže stav zápasov vyrovnať

21.4.2024
0
Páčil sa vám článok?

Minulú stredu basketbalisti InterU Bratislava rozdrvil BC Prievidza 92:66 aj vďaka skvelej diváckej kulise, keď takmer 1800 divákov hnalo vo vynovenej hale na Pasienkoch oboch dlhoročných rivalov až na hranu. Lenže štvrťfinále Niké SBL sa ešte ani náhodou neuzavrelo. Naopak, v utorok pokračuje v hlavnom meste štvrtým zápasom.

V sérii hranej na tri víťazstvá vedie 2:1 Prievidza, ktorá tesne vyhrala prvý duel 88:84 a uspela aj v treťom stretnutí 79:69. Zatiaľ teda platí pravidlo „môj dom – môj hrad“.

Aj Bratislave v stredu začali Hornonitrania lepšie, už v prvej perióde si vypracovali dvojciferný náskok, ktorý však domáci postupne dotiahli. Ba čo viac, v záverečnej časti dokázali zlomiť odpor „baníkov“ a jednoznačne triumfovať. A hoci chceli na tento úspech nadviazať aj v sobotu v Prievidzi, duel sa neskončil podľa ich predstáv. Hornonitrania tak získali prvý postupový mečbal, Inter má povestný nôž na krku.

Zdroj:

Doma interisti Prievidzu rozdrvili a v utorok by to chceli zopakovať.

Úvodný rozskok utorkového súboja vo vynovenej hale na Pasienkoch je naplánovaný na 18:00 h. Interisti zároveň bojujú, aby to nebolo ich posledné domáce vystúpenie v sezóne 2023/24. Isté je len to, že keby sa séria natiahla až na päť zápasov, tak ten rozhodujúci by sa hral už tento štvrtok v Prievidzi. „Verím, že doma vyhráme a do Prievidze sa ešte vrátime,“ rezolútne odkázal tréner žlto-čiernych Danilo Rakočevič.
(int)

Páčil sa vám článok?