FOTO: Deti z BSK si zašportovali na Mladej garde - podporiť ich prišli olympijskí víťazi aj Miroslav Šatan!

6.10.2021

Zdroj: koláž abn - BSK

Páčil sa vám článok?

Futbal, florbal, volejbal, plážový volejbal, atletika a vedomostná súťaž – to boli disciplíny, v ktorých si dnes zmerala sily takmer tisícka žiakov zo župných stredných škôl. Druhý ročník podujatia Župný športový deň pre stredoškolákov zorganizoval BSK na športoviskách Mladej Gardy. Podporiť ich prišli aj bratia Peter a Pavol Hochschornerovci či bývalý hokejový reprezentant Miroslav Šatan.

"Aj takýmito podujatiami chceme ukázať, že nám záleží na tom, aby mladí ľudia športovali. Viac športu a pohybových aktivít vráti deťom opäť fyzickú a duševnú pohodu. Je tiež východiskom z narastajúcej obezity. Teším sa, že sa začínajú postupne napĺňať futbalové štadióny, športové haly a že aj ľudia sa už vracajú viac k športovaniu,“ povedal Juraj Droba, predseda BSK.

Prvý ročník organizoval samosprávny kraj v roku 2019 a zapojené boli vtedy všetky školy z Bratislavského kraja. Minulý rok sa podujatie nekonalo z dôvodu opatreniam proti pandémii. 

Zdroj: BSK

​Mladých športovcov pozdravil aj predseda BSK Juraj Droba...

"Teraz sme sa síce k podujatiu vrátili, ale z dôvodu protipandemických opatrení sme museli kapacitu obmedziť. Preto sme pozvali len naše župné školy. Verím, že do budúcna by sme to opäť rozšírili na všetky školy v Bratislavskom kraji, aby z toho bolo veľké celobratislavské podujatie," ozrejmil Juraj Droba.

Zdroj: BSK

Príjemným prekvapením boli trojnásobní olympijskí víťazi vo vodnom slalome - bratia Peter a Pavol Hochschornerovci.

​Do druhého ročníka sa prihlásilo vyše 850 nominovaných žiakov z 36 župných stredných škôl, ktorí súťažili v šiestich disciplínach. Športovisko Mladej Gardy bolo rozdelené do troch samostatných sektorov. 

Zdroj: BSK

​Cieľom bolo podporiť mladých ľudí, aby sa viac hýbal, športovali, aby sa stretávali žiaci z rôznych škôl a nadväzovali vzájomné kontakty, ale aj priniesť takéto podujatia na školské ihriská.

„Odozva zo škôl je veľmi dobrá a na podujatie sa tešili. Záujem bol väčší ako sme mohli v rámci kapacitných obmedzení uspokojiť. Sme radi, že naše školy podporujú športovanie svojich žiakov a motivujú ich k sebarealizácii a prekonávaniu samých seba,“ dodala Jana Zápalová, riaditeľka Odboru školstva, mládeže a športu BSK.

Zdroj: BSK

Florbal je na školách v Bratislavskom kraji čoraz populárnejší...

BSK ako zriaďovateľ stredných škôl vytvára podmienky pre šport, či už v podobe rekonštrukcie telocviční, vonkajších športových areálov, ktoré následne otvára verejnosti či podpory podujatí.

(ars)

Páčil sa vám článok?