Stĺpik uprostred cyklotrasy: Cyklista ho potme nezbadal a tvrdo na to doplatil

6.10.2021
0

Zdroj: in

Páčil sa vám článok?

Len nedávno, presnejšie v júli, dokončilo mesto novú cyklotrasu v Petržalke na Bosákovej. Priamo na nej je uprostred jednej časti cyklopruhu osadený kovový stĺpik. V tme je neviditeľný, na čo doplatil náš čitateľ Ľ. Gálik. Takto opísal svoj nepríjemný zážitok.

„V stredu 29.9.2021 tesne pred 20.00 h som sa vracal domov po novom cyklochodníku v Petržalke. Neďaleko autobusovej zastávky Mlynarovičova, oproti obchodu s nábytkom, som narazil do kovového stĺpika, ktorý je nezmyselne a bezúčelovo osadený v strede jednej časti dráhy,“ hovorí.

„Cez deň je to tiež nebezpečné, ale za tmy môže dochádzať až k ťažkým zraneniam. Stĺpik je v neosvetlenej zóne a štandardným svetlom z bicykla som nemal šancu včas reagovať a zabrzdiť, a tak som cezeň preletel. Narazil som si o jeho vrchnú časť pravú stranu hrudníka a saltom som dopadol na ľavý bedrový kĺb. Mám to silno narazené a štyri dni som mal veľký problém s chôdzou a dýchaním. Mal som šťastie v nešťastí, pretože začalo mierne pršať, a tak som išiel len polovičnou rýchlosťou. Pri štandardnej rýchlosti by som určite skončil s vážnymi zraneniami.“ Podľa neho nevyhnutné, aby túto nebezpečnú prekážku kompetentní čo najskôr odstránili.

Zdroj: in

​Stĺpik uprostred cyklotrasy

Zaujímali sme sa na magistráte, či má stĺpik nejaké opodstatnenie a ak áno, čo by nemal mať reflexný prvok a byť v noci viditeľný. Ak opodstatnenie nemá, zvažuje mesto jeho odstránenie? Kedy? „O tejto situácii na Bosákovej ulici vieme a riešime ju,“ informovala nás hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová. „V pôvodnom projekte neboli tieto dva stĺpiky v zameraní, preto neboli pri vyznačovaní odstránené. Robíme všetko pre to, aby sa tak čo najskôr udialo.“

(in)

Páčil sa vám článok?