Máte radi americký futbal? Slovak Bowl III sa koná už túto nedeľu!

8.7.2017

Zdroj: safa

Páčil sa vám článok?

V nedeľu 9. júla 2017 sa uskutoční finále slovenskej ligy amerického futbalu SFL – Slovak Bowl III. V poradí tretí ročník finále najvyššej domácej súťaže bude súbojom tímov Bratislava Monarchs a Žilina Warriors.

Zdroj:

Hrá sa na štadióne ŠCP v bratislavskej Dúbravke, začiatok predzápasového programu je o 14.40 h a samotný súboj o majstra Slovenska začína o 15.00 h. Hoci sa zápas hrá v Bratislave, ako domáci tím sú vedení žilinskí „bojovníci“. Tí odštartovali sezónu výborne, no po sérii troch jednoznačných víťazstiev doma podľahli práve svojmu finálovému súperovi z Bratislavy vysoko 0:50. Napriek tomu zakončili základnú časť s bilanciou 5 výhier a 1 prehra a získali najvyššiu pozíciu v nasadení do play-off. V semifinále sa stretli s rovnakým súperom ako minulý rok – tímom Nitra Knights. A rovnako  ako vlani sa muselo rozhodovať až po predĺžení. To už Žilinčania zvládli a po tesnej výhre 21:18 sa po roku opäť prebojovali do Slovak Bowlu.

Naopak tím z Bratislavy prešiel sezónou bez jediného zaváhania a dominantným spôsobom. Najstarší slovenský klub potvrdzoval počas celého ročníka pozíciu dlhodobej slovenskej jednotky a zrejme iba systém súťaže (Monarchs si kvôli účasti v zahraničnej súťaži zvolili variant s nižším počtom zápasov v základnej časti) im znemožnil zakončiť základnú časť na špici tabuľky. Po štyroch víťazstvách privítali v semifinále obhajcu majstrovského titulu, tím Trnava Bulldogs. V prvom vzájomnom meraní síl, ktoré bolo zároveň otváracím zápasom celého ročníka sa zrodila výsledkovo tesná výhra „panovníkov“ v pomere 16:6. V semifinále  to však bol už úplne iný zápas. Bulldogs (ktorí pôsobia okrem SFL aj v susednom Česku) dohrávali sezónu so zdecimovaným kádrom a proti rozbehnutým Monarchs nemali šancu. Výsledok 55:0 hovoril jasnou rečou. Vo finále sú tak favoritom bratislavskí „panovníci“ a tí určite budú chcieť zakončiť domácu sezónu ziskom titulu majstra Slovenska. Žilinčania však rozhodne necestujú do Bratislavy iba na výlet a cestu  za domácim prvenstvom budú chcieť Monarchs určite skomplikovať.

Pre divákov je pripravený aj sprievodný program, slovenskú hymnu zaspieva účastníčka viacerých televíznych relácií Katarína Ščevlíková, o slávnostný  predzápasový hod mincou (žreb) sa postarajú zlatí olympionici z Ria – vodní slalomári Ladislav a Peter Škantárovci. Počas polčasovej prestávky vystúpia cheerleaders Bratislava Monarchs a Žilina Warriors.

O náladu sa budú starať dievčatá vo farbách oboch súperov.

(ts, foto: safa)

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie