Bratislava zväčšuje priestor pre korčuliarov

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už v priebehu tohto leta sa možnosti pre vyznávačov kolieskových korčúľ v Bratislave zväčšia. Združenie bratislava-inline.sk v spolupráci so samosprávou pripravilo výnimočný projekt pre inline korčuliarov.

Každý piatok od 11. júna až do 1. septembra v čase od 19.30 do 23.00 sa budú môcť všetci korčuliari korčuľovať bez obmedzení tam, kde za normálnych okolností jazdiť nemôžu - v uliciach centra Bratislavy. Trasa povedie z Námestia slobody cez Hodžovo námestie, Suché Mýto, Námestie SNP, Štúrovu ulicu, Starý most do Petržalky a naspäť. Na trase bude korčuliarov sprevádzať a chrániť polícia a špeciálny inline tím.

Korčuľovanie, alebo tiež inline skating, je v Bratislave veľmi rozšírené, nie je obmedzené pre konkrétnu vekovú skupinu, venovať sa mu môžu doslova všetci. Z tohto pohľadu ho mestská samospráva vníma ako veľmi pozitívnu aktivitu. Jediné negatívne skúsenosti sú v Bratislave azda len z rýchlej jazdy niektorých korčuliarov v historickom centre. Preto platí v pešej zóne nariadenie, ktoré aj korčuliarov obmedzuje prispôsobiť rýchlosť jazdy na inline korčuliach priemernej rýchlosti pohybu chodca, teda približne 5 km/h.

Páčil sa vám článok?