Bratislava má za sebou smutnú sezónu, ani jedno mužstvo nesplnilo očakávania

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

A máme za sebou ďalší prvoligový ročník! Bratislavskí futbalisti sa v ňom veľmi nevytiahli. Skôr naopak. Všetci traja tŕpli až do záverečných kôl a modlili sa za záchranu. Slovanu to dokonca ani nevyšlo, do druhej ligy padol už tri kolá pred koncom a minimálne rok bude brázdiť druholigové vody. Aký teda bol ročník u všetkých troch prvoligistov?

INTER: Zverenci trénera Karola Peczeho sa sľubne rozbehli, ale zádrh prišiel v posledných jesenných kolách, keď odišli Čech, Šebo a Halenár na majstrovstvá sveta dvadsaťročných. Pred zimou si tak zapísali prehry, ktoré znamenali pád na priečky znamenajúce boj o záchranu. Interisti striedali počas celej sezóny výborné výkony s priemernými, žiaľ, občas prišli aj slabučké, takže tribúny redli a redli. Tréner Karol Pecze navždy zostane ako tréner, ktorý vytiahol na ligovú scénu talentovaných mladíkov. Mená ako Horváth, Halenár, Čech, Brezík, Chalupka si treba zapamätať. Či na dlhší čas a či aj pre iné súťaže, než je len slabučká slovenská liga, to už závisí od samotných hráčov. Isté je, že Karol Pecze odchádza a nový tréner sa hľadá.

PETRŽALKA: Kdeže je vlaňajšok a avizovaný útok na titul. Sen o majstrovi sa rozplynul už po polovici jesene. Petržalku mnohí pasovali za jedného z kandidátov na prvé miesto nielen kvôli kvalitnému, na slovenské pomery, kádru, ale aj stabilizovaným finančným pomerom. Samotní hráči však sklamali nielen fanúšikov, ale aj trénera Weissa. Ten to v polovici jari vzdal a zvyšok jesene sledoval z čestnej tribúny. Michal Hipp síce výkony mužstva nezlepšil, no pripísal si triumf v Slovenskom pohári, a tým dal Artmedii šancu preraziť v Európe. V novej sezóne by sa mal na lavičku vrátiť Vladimír Weiss.

SLOVAN: Čo už nové napísať na adresu nešťastníkov z Tehelného poľa. Hovorí sa, že každý je strojcom svojho nešťastia a v prípade Slovana to platí doslovne. Belasí pokazili, čo sa len dalo a hoci vystriedali na lavičke všetky možné typy trénerov, na záchranu to nestačilo. Za normálnych okolností by slovanistický káder nemal problémy so záchranou, no k normálnym pomerom mal minulosezónny Slovan ďaleko. Fanúšikovia však tŕpnu, že ani v novej to asi nebude mať ľahké, ale pomocnú ruku zrejme podá zväz, ktorý sa od ďalšej sezóny chystá rozšíriť ligu na šestnásť účastníkov a tam by sa vari belasí mali zmestiť. Aj keď pri súčasnom vedení belasých človek nikdy nevie...

Páčil sa vám článok?