Na Tyršovom nábreží sa bude túto zimu korčuľovať

6.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Priaznivci korčuľovania si tento rok prídu na svoje na verejnom klzisku, ktoré bude prístupné na Tyršovom nábreží v čase od 17. decembra do 6. februára. Ľadová plocha bude k dispozícii zadarmo.

Verejné klzisko bude otvorené počas pracovného týždňa od 12.00 h do 22.00 h, počas víkendov, prázdnin a sviatkov od 10.00 do 22.00 h a v Štedrý deň do 16.00. Spoločnosť T-COM, ktorá po súhlase magistrátu klzisko zriaďuje, sľubuje každú jeden a pol hodinu údržbu ľadovej plochy a možnosť bezplatného požičania korčulí.

Klzisko má plochu 25 x 15 m a okrem korčuľovania si návštevníci budú môcť priamo pri ploche kúpiť jedlo a nápoje. Sprístupnená má byť aj možnosť sledovania filmov a programov digitálnej televízie každý deň od 16.00 do 20.00 h, či bezplatné surfovanie na počítačoch. Zriaďovateľ klziska odporúča motorizovaným návštevníkom parkovanie na betónovej ploche Tyršovho nábrežia a na parkovisku pod Starým mostom, pretože parkovanie na Viedenskej ceste nie je povolené.

Podľa vedúceho oddelenia komunikácie a marketingu magistrátu Milana Vajdu klzisko bude na pravom brehu Dunaja medzi parkoviskom pri Divadle Aréna a Au Cafe, približne na mieste, kde bola v lete pláž. Má mať osvetlenie, ozvučenie, stan so šatňou a skrinkami a barom. Mesto sa podľa neho myšlienky vytvorenia vlastnej ľadovej plochy v centre nevzdalo, marketingový projekt s pracovným názvom „Ľadový sen“ je pripravený. Konštatoval, že vzhľadom na finančnú náročnosť je tento projekt reálny až v blízkej budúcnosti.

Uvažuje sa, žeby mestská ľadová plocha mohla byť umiestnená perspektívne na atraktívnom priestore nového námestia, ktorý vznikne medzi novostavbou SND a dokončenou výstavbou zóny Eurovea na Pribinovej ulici.

M. Vajda pripomenul, že Bratislava sa k tradíciám klzísk v európskych mestách pripojila už v roku 1999 ľadovou plochou na Hviezdoslavovom námestí, na ktorej sa finančne podieľali silní sponzori (S.I.T., Heineken, Globtel). Klzisko bolo veľmi obľúbené až do času, keď bolo samosprávou Starého Mesta (za starostu Petra Čiernika, pozn. red.) nahradené syntetickým klziskom. „Podľa nášho názoru nie práve vhodným pre exteriéry miest a aj ohlas verejnosti bol prinajmenšom rozpačitý,“ dodal M. Vajda. Staromestská samospráva sa tento rok rozhodla, že mobilné ľadové klzisko nesprístupní. Naopak, uvažuje o jeho predaji.

(rob)
Páčil sa vám článok?