Artmedia porazila Nitru, po jeseni je druhá

2.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská Artmedia zvíťazila v poslednom kole jesennej časti futbalovej Corgoň ligy nad Nitrou 1:0, keď jediný gól zápasu strelil na začiatku druhého polčasu Piroška. Artmedia tak bude v tabuľke zimovať na druhom mieste so stratou jedného boda na vedúcu Žilinu.

Úvod duelu v slnečnom, no chladnom počasí sa niesol v znamení streleckých pokusov Nitrana Heseka. Prvú z jeho dvoch striel v 6. min Kamenár s námahou vytlačil na roh, druhou v 12. min, o poznanie slabšou, mieril len do náruče brankára Hrošša. Po štvrťhodine hry prebrali iniciatívu do rúk domáci a začali diktovať tempo hry. Rýchlymi prienikmi sa prezentoval Guédé, pridali sa aj obrancovia Dosoudil s Burákom. Najväčšie šance prvého dejstva však "spálil" Halenár. Po polhodine hry po nádhernom pase Borbélya a priťuknutí Čvirika len tesne minul bránku Nitry. V 33. min tvrdo vypálil Dosoudil a Hroššo len reflexívne vyrazil do poľa. O tri minúty neskôr Janíček stiahol v pokutovom území na zem Fodreka, no nariadený pokutový kop Halenár poslal presne do stredu bránky, kde stál pripravený gólman Nitry. Hneď z protiútoku na druhej strane v dobrej pozícii mieril nepresne Gruber.

V polčasovej prestávke vyšiel trénerovi Weissovi zaujímavý ťah, keď dovtedy aktívneho obrancu Čvirika nahradil útočníkom Piroškom. Ten sa už v 47. min dokázal presadiť v súboji jeden na jedného a vsietil, ako sa neskôr ukázalo, jediný gól zápasu - 1:0. Po inkasovanom góle sa Nitrania osmelili a v druhom polčase boli nebezpečnejším tímom. Mali aj dve veľké šance, ktoré však nevyužili. V 60. min Babic hlavičkou už prekonal Kamenára, ale svojho gólmana zastúpil na bránkovej čiare Burák. V 79. min sa Čurgali rútil v nájazde na Kamenára, no na rozbahnenom teréne stratil rýchlosť a keďže ho stíhala obrana Artmedie, zvolil strelu spoza šestnástky a tá Kamenára neprekvapila. Favorizovaná Artmedia dosiahla na záver jesennej časti "povinné", ale ťažko vybojované víťazstvo.

Artmedia Petržalka - FC Nitra 1:0 (0:0)
Gól: 47. Piroška, ŽK: 22. Čvirik (Artmedia), rozhodovali: Havrilla - Laskovský, Brendza, 2800 divákov

Artmedia: Kamenár - Burák, Dosoudil, Pavol Farkaš, Čvirik (46. Piroška) - Čišovský, Borbély, Guédé (87. V. Gajdoš), Fodrek - J. Kozák ml. - Halenár (71. Urbánek)

Nitra: Hroššo - Čeman, M. Tóth, Janíček, Ďatko - M. Kostoláni, Gruber (56. Grajciar), Karlík, M. Farkaš
(75. Štajer) - Čurgali, Hesek (65. Babic)

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Ďakujem mužstvu za príkladný výkon. Videl som už pred zápasom, že na ťažkom teréne chce náš tím dať do hry srdce. Nitra hrala inak ako v predchádzajúcom dueli proti Žiline, s väčšou aktivitou v útoku. Máme vývojaschopný káder s vysokou morálkou, bojovným duchom. Mužstvo sa počas celej jesennej časti zlepšovalo."

Pavel Hapal (tréner Nitry): "Vzhľadom na náročný terén sme videli kvalitné stretnutie. S predvedenou hrou svojho mužstva som spokojný. Škoda samostatného nájazdu Čurgaliho. Potrápili sme jasného favorita. Hrali sme obetavo, bojovne a kvalitne."

(sita)

Páčil sa vám článok?