Na Lafranconi športový areál určite vyrastie

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pred dvoma rokmi prišla mestská časť Staré Mesto s myšlienkou vybudovať na Lafranconi verejný športový a rekreačný areál. Ten by mal vzniknúť v spolupráci s Fakultou telesnej výchovy a športu UK, ktorá spravuje príslušné pozemky.

Ako nám povedal starosta Starého Mesta, pôvodne sa rátalo s tým, že finančne sa tento projekt podarí zastrešiť v rámci programu cezhraničnej spolupráce CBC PHARE.

„Polovicu minulého roka sme venovali podrobnej príprave projektu do Bruselu. Založili sme dokonca záujmové združenie „Turistika bez hraníc“, kde sme spojili sily s ďalšími 4 mestskými časťami, ktoré pripravovali podobné projekty, najmä Karlova Ves a Petržalka. Mali sme priebežné informácie z úradu vlády, že náš návrh projektu je vážnym favoritom na pridelenie finančných prostriedkov. Nakoniec sme za zvláštnych okolností neuspeli“ - dodáva A. Ďurkovský.

Projektu sa však mestská časť nevzdala. V súčasnosti rokuje s predstaviteľmi viacerých športových katedier FTVŠ UK o ich predstavách a štruktúre športovísk v budúcom areáli. V každom prípade by však v areáli nemalo chýbať kúpalisko (krytý bazén), tenisové kurty, volejbalové ihriská, či odpočívadlá pre cykloturistov. Je už takmer isté, že areál sa bude budovať postupne, na etapy.

V tomto roku by zástupcovia staromestskej samosprávy chceli absolvovať všetky nevyhnutné rokovania a nechať vypracovať projektovú prípravu vrátane zadania pre územné a stavebné konanie. Túto fázu je Staré Mesto pripravené financovať z vlastného rozpočtu. Na realizáciu však chcú získať silného partnera, napr. zo súkromného podnikateľského sektoru, ktorý svoju benefičnú politiku preorientoval z podpory vrcholového profesionálneho športu na rekreačnú telesnú kultúru.

Staré Mesto je pripravené do konca volebného obdobia odovzdať aspoň časť budúceho športového areálu bratislavskej verejnosti.

(stn)
Páčil sa vám článok?