V rámci revitalizácie Vrakunského lesoparku sa vysadilo 142 kusov drevín

17.10.2021
Vrakunský lesopark

Zdroj: Facebook/MČ Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

V rámci projektu „Revitalizácia Vrakunského lesoparku“, ktorý vrakunská samospráva podala na Bratislavský samosprávny kraj, zrealizovali výsadbu 142 ks drevín v lesoparku. Informovala o tom mestská časť Vrakuňa na sociálnej sieti.

"Zlepšenie kvality životného prostredia patrí medzi dôležité ciele našej mestskej časti. Preto nás veľmi teší, že sa tento rok podarilo zrealizovať výsadbu 142 ks drevín v našom lesoparku,"informovala mestská časť s tým, že sa im to podarilo vďaka projektu „Revitalizácia Vrakunského lesoparku“, ktorý podali na Bratislavský samosprávny kraj v rámci Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy – Výzvy na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka 2021.

Najdôležitejšie pre projekt bolo podľa samosprávy zabezpečenie finančných prostriedkov na nákup kvalitného výsadbového materiálu I. kategórie. Pre danú lokalitu zvolili pôvodné druhové zloženie s obvodom kmeňa 17-20 cm, pozostávajúce z topoľa bieleho, topoľa čierneho, jaseňa štíhleho, čremchy strapcovitej a jarabiny vtáčej. Výsadba sa realizovala prostredníctvom dodávateľa, ktorý sa o dreviny bude odborne starať počas ďalších troch rokov. "Celý proces výsadby bol zabezpečený v súlade s vypracovanou Krajinno-architektonickou štúdiou, platnými právnymi predpismi a normami," vysvetlila vrakunská samospráva. Bratislavský kraj na nákup nových drevín prispel dotáciou vo výške 9 500 eur.

(nc)

Páčil sa vám článok?