Bratislavská webstránka je opäť najlepšia

1.12.2006
Páčil sa vám článok?

Oficiálna internetová stránka samosprávy mesta Bratislavy obhájila minuloročné prvenstvo v súťaži Zlatý erb 2006 o najlepšiu stránku miest a mestských častí na Slovensku.

Rozhodla o tom 11-členná odborná porota na základe posudzovania 66 rôznych kritérií. Súťaž Zlatý erb každoročne vyhlasuje spoločne Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko pod záštitou predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, predsedu vlády Slovenskej republiky, ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií a európskeho komisára pre informačné technológie.

„Súťaž bola veľmi vyrovnaná a mnohí z porotcov konštatovali stúpajúci trend kvality z hľadiska obsahu, štruktúry i technického a grafického riešenia všeobecne, ale najmä u mestských samospráv. Výrazne sa zvýšila i kvalita internetových stránok vyšších územných celkov a rozšíril sa počet obcí v súťaži. Najvýraznejší úspech však zaznamenala oficiálna stránka hlavného mesta SR Bratislavy www.bratislava.sk, ktorá v tomto roku získala Hlavnú cenu v kategórii miest a mestských častí, Cenu spoločnosti Microsoft za najlepšiu elektronickú službu samosprávy i Cenu spoločnosti Hewlett Packard za najlepšiu elektronickú stránku samospráv v oblasti cestovného ruchu,“ konštatuje Miroslav Drobný, prezident OZ eSlovensko.

„Som rád, že sme ako laureát Grand Prix z roku 2005 obhájili minuloročné víťazstvo,“ povedal primátor Andrej Ďurkovský. „Ocenenia, ktoré bratislavská internetová stránka získala nielen na domácej pôde, ale aj v medzinárodnej konkurencii sú dôkazom, že kráčame správnym smerom k informatizácii.“

Ako ďalej zdôraznil primátor Bratislavy, komunikáciu s občanmi prostredníctvom internetovej stránky považuje za mimoriadne dôležitú. „Preto aj naďalej budeme zlepšovať portál mesta smerom k online službám, aby si v krátkom čase mohli občania vybaviť bežné životné situácie čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a bez komplikácií z jedného miesta či priamo z vlastného domova.“

Páčil sa vám článok?