Nové Mesto spúšťa novú mobilnú aplikáciu

9.10.2019
0
Miestny úrad Nové Mesto

Zdroj: web MČ

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto spúšťa v týchto dňoch novú mobilnú aplikáciu – Nové Mesto Bratislava. Obyvateľom bude posielať najaktuálnejšie správy a dôležité upozornenia v reálnom čase, k dispozícii budú mať tiež informácie o poskytovaných službách mestskou časťou.

"V minulosti o všetkom dôležitom v obci informoval mestský rozhlas. Dnes ich môžeme mať doslova vo vrecku, stačí použiť mobilný telefón. Ak niekde praskne potrubie či vznikne nebezpečný požiar, okamžite zašleme obyvateľom do mobilu správu," poznamenal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Špeciálnu sekciu venovala mestská časť úradnej tabuli. Tá už je v digitálnej podobe k dispozícii verejnosti na viacerých miestach Nového Mesta. Na skvalitňovanie životného prostredia v mestskej časti slúži sekcia, v ktorej môžu občania nahlasovať rôzne podnety. "Ak niekto zbadá neodhrabané lístie, vznikajúcu skládku či poškodenú lavičku, vďaka pár kliknutiam do mobilu môže na to upozorniť pracovníka na úrade a problém sa tak ihneď môže začať riešiť," priblížil Kusý.

Aplikácia zároveň užívateľom poskytne informácie o plánovaných športových a kultúrnych podujatiach, ale aj o cestovnom poriadku bratislavskej MHD a prímestskej dopravy. Nechýba ani susedská burza, prostredníctvom ktorej môžu ľudia bezplatne darovať alebo predávať veci, ktoré nepotrebujú.

Aplikácia je k dispozícii pre všetky mobilné telefóny s operačným systémom Android a taktiež pre zariadenia Apple.

(TASR)

Páčil sa vám článok?