OTRASNÉ: Toaletu vo vrakunskom lesoparku znova poškodili vandali

29.9.2019
0

Zdroj: FB Naša Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Toaleta s pokladničkou, ktorú v júni 2018 osadili v bratislavskej Vrakuni, sa opäť stala terčom vandalov. To isté sa stalo aj v marci tohto roka.

Na facebookovej stránke Vrakuňa Bratislava sa dnes objavili fotografie verejnej toalety, ktorú niekto jednak posprejoval a jednak pravdepodobne vylomil pokladničku na mince, ktorou sa búdka odomykala. "Poškodený bol zámok s kľučkou a pomaľované celé WC grafitmi, v priebehu budúceho týždňa opravíme zámok a kľučku. Maľby sa pokúsime tiež odstrániť čo najskôr, jeden z občanov prisľúbil pomoc," povedal o situácii pre Nratislavské noviny starosta Martin Kuruc. 

Pokladničku vylomili i v marci. Zlodej si však určite neodniesol veľa. ​"Každý deň ráno tam príde upratovačka všetko vyčistiť a vyberie aj pokladničku, v ktorej sa nachádza v priemere asi 5 eur," povedal nám k podobnému prípadu ešte v marci Kuruc. Poplatok za jedno použitie, teda vstup do toalety je 50 centov, čo značí, že denne je využije približne 10 platiacich návštevníkov vrakunského lesíka.  

Zdroj: FB Vrakuňa Bratislava

​Toaletu vo vrakunskom lesíku uviedli do prevádzky v júni 2018. Ide o toaletu so septikom, vodinštaláciou či elektrinou a dokonca k nej vedie vydláždený chodník.

Poškodenie toalety v marci tohto roka:

Zdroj: koláž abn

​Súčasné poškodenie toalety:

Zdroj: FB Vrakuňa Bratislava

(ms) 

Páčil sa vám článok?