FOTO: Toaletu vo Vrakunskom lesíku poškodili vandali - vylúpili aj pokladničku. Akú hotovosť si z nej asi odniesli?

18.3.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Cez víkend sa na facebookovej stránke Vrakune objavila fotografia toalety, ktorá od júna minulého roku slúži verejnosti vo Vrakunskom lesíku. Búdka, v ktorej sa nachádza WC misa a malé umývadlo bola pomaľovaná grafitmi a nasilu otvorená. Akú hotovosť si z pokladničky na dverách mohli vandali odniesť?

Na otvorené WC a vylúpenú pokladničku upozornila v nedeľu ráno pani Eva Tinková na stránka Naša Vrakuňa s tým, že vyzvala miestneho starostu Martina Kuruca, aby tam niekoho poslal. "Už o tom viem. Tiež som si to ráno všimol. Zajtra to prídu opraviť. Dnes je nedeľa, tak sa nedá," odpísal jej do diskusie. Viacerých obyvateľov Vrakune takéto chuligánske správanie poriadne nahnevalo. Monika napísala: "Nemám slov na ľudí. Tu si nikto nič neváži. Čím viac človek spraví pre Vrakuňu, tým je to ďalej horšie. Mali by im to dať k náhrade a zaplatiť škody, lebo takto to len zneužívajú a môžu ničiť ďalej."

Zdroj: FB Naša Vrakuňa

Silvia sa pridala: "Neskutočné toto. Rozum sa mi zastavuje nad ľuďmi. Za pár drobných eur na fet či cigarety poškodia dvere. Však to nie je ich!" Margita sa takisto pozastavila nad tým, že niektorí sú schopní okradnúť aj mobilné WC a Tomáš napísal: "Opäť sa ukázalo, že všetko, kde je zásobník na peniaze, musí byť pod kamerovým dohľadom."   O otvorení toalety vo Vrakunskom lesíku sme vlani v júni písali aj my: 

 Od polovice júna do polovice marca prešlo deväť mesiacov, ale ťažko povedať či je to dostatočne dlhá doba na to, aby sme mohli byť spokojní s tým ako dlho spomínané sociálne zariadenie vydržalo nepoškodené. Podľa starostu Martina Kuruca mallo a má slúžiť najmä návštevníkom Vrakunského lesíka, ktorý si ho tam dlhé roky žiadali a tak im miestna samospráva vyšla v ústrety. "Minulý rok sme tam WC osadili, návštevníci lesoparku s ním boli spokojní, ale ako vidíte, nájdu sa aj ľudia, ktori všetko zneužívajú a ničia!" povedal pre Bratislavské noviny Martin Kuruc. Boli sme zvedaví aj na to ako často sa pokladnička na dverách vyberala a teda, aká hotovosť sa v nej asi mohla nachádzať.

Zdroj: FB Naša Vrakuňa

​"Každý deň ráno tam príde upratovačka všetko vyčistiť a vyberie aj pokladničku, v ktorej sa nachádza v priemere asi 5 eur," dodal Kuruc. Ešte pripomeňme, že poplatok za jedno použitie, teda vstup do toalety je 50 centov, čo značí, že denne je využije približne 10 platiacich návštevníkov Vrakunského lesíka. A je to naozaj úbohá vizitka aj pre samotných chuligánov, že sú schopní pre pár centov spôsobiť škodu na spoločnom majetku, ktorá niekoľkonásobne prevyšuje ich prípadný zisk.   

(ars)

Páčil sa vám článok?