Bratislavčania, nezabudnite ísť voliť!

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V piatok 18. decembra sa o 14. hodine opäť otvoria volebné miestnosti. Aj Bratislavčania budú voliť svojich zástupcov do orgánov miestnej samosprávy. Voľby sa skončia v sobotu o 12. hodine.

Účasť voličov v komunálnych voľbách sí­ce nie je povinná, ale je rovnako dôležitá ako účasť vo voľbách parlamentných. Bratislavčania sa o tom presvedčili už v septembri. Vysoká voličská účasť, ako aj samotný výsledok parlamentných volieb všetkých vyliečil z ilúzie, že občan nič nezmôže. VOLIŤ zmysel má a VOLIŤ ísť treba. Treba využiť túto možnosť a zvoliť si tých, ktorí budú najbližšie štyri roky spravovať naše mesto a vašu mestskú časť.

Bratislavčania, ktorí prídu k volebným urnám, dostanú štyri volebné lístky - budú voliť primátora Bratislavy, starostu mestskej časti, poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva a poslancov miestneho zastupiteľstva mestskej časti, v ktorej žijú. Na hlasovacích lístkoch pre voľby do mestského, resp. miestneho zastupiteľstva treba zakrúžkovať poradové čísla tých kandidátov, za ktorých volič hlasuje. Najviac však môže zakrúžkovať taký počet kandidátov, aký má byť v príslušnom volebnom obvode zvolený. V prípade voľby primátora, resp. starostu treba zakrúžkovať len číslo jedného kandidáta, za ktorého volič hlasuje. Inak upravené hlasovacie lístky budú neplatné.

Na rozdiel od volieb parlamentných vo voľbách komunálnych nie je možnosť hlasovať na tzv. voličský preukaz, pretože každý volič môže hlasovať len v tom volebnom obvode, kde má trvalé bydlisko. Dovidenia vo volebných miestnostiach, priatelia.

(red)

Páčil sa vám článok?