Vo Vrakuni začali s budovaním cyklotrasy

22.4.2019
0
Cyklochodník vo Vrakuni

Zdroj: Zuzana Schwartzová - MÚ Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Po tom, čo v bratislavskej Vrakuni pribudla na brehu Malého Dunaja nová oddychová zóna, začala mestská časť s budovaním cyklochodníka.

Práce na cyklochodníku, ktorý povedie od Ihličnatej ulice až po letisko, odštartovali minulý týždeň čistením plochy od náletových drevín. Asfaltový cyklochodník bude mať dĺžku 1100 metrov a šírku tri metre. Výrub drevín však vyvolal na sociálnej sieti otázky niektorých obyvateľov, ktorí nevedeli, čo sa deje.

"Rúbeme naozaj len to, čo je nutné pre teleso budúceho oficiálneho cyklochodníka, ktorý je súčasťou cezhranicnej spolupráce troch krajín - Rakúska, Slovenska a Maďarska. Bolo to schválené pred tromi rokmi, toľko trvalo do teraz vybaviť všetky povolenia. Chodník bude spĺňať všetky štandardy cyklochodníkov, aby to nebol "dedinský" chodník spájajúci dve obce. Snažíme sa naozaj pristupovať veľmi zodpovedne, aby sme neohrozili ani faunu, ani flóru a zachovali ráz územia. Všetko, čo sa čistilo, boli hlavne náletove dreviny, ktoré, keď sa v lete rozrástli, tak nebolo úplne bezpečné tadiaľ vôbec ísť," vysvetlil starosta Vrakune Martin Kuruc.

​Cyklotrasa a oddychová zóna s mólom sú súčasťou schváleného projektu DANUBE BIKE & BOAT“, na ktorý Vrakuňa získala peniaze z programu cezhraničnej spolupráce medzi Slovenskou a Maďarskou republikou INTERREG V-A SK HU.

(ms)

Páčil sa vám článok?