Šokovaná mamička vo Vrakuni: Takúto správu jej poslala učiteľka zo škôlky

17.4.2019
Komunikácia MŠ

Zdroj: FB Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Materská škola Kaméliová v bratislavskej Vrakuni čelí škandálu, ktorý na ňu vrhá veľmi nepekné svetlo. Učiteľka totiž mamičke Gabike odoslala správu, ktorá bola pôvodne určená niekomu inému. Mamičku v nej označuje za "cigaňu". S mamičkou sme o celom incidente hovorili i my.

"Cigane som napísala, že malá nedostane dnes obed," prečítala si šokovaná Gabika Botlóová správu od učiteľky materskej školy, ktorú navštevuje jej dcérka. Okamžite pochopila, že takto personál školy označuje vo svojej komunikácii práve ju, keďže sa s učiteľkou predtým bavila o zaplatení stravy za dcérku. Rozhorčená mamička komunikáciu zverejnila na sociálnej sieti, kde vyvolala okamžite obrovský ohlas.

Gabika Botlóová:

Zdroj: FB Gabika

​"Chcem sa s vami podeliť... tak takto nás zobudila pani učiteľka z MŠ Kaméliová, spravila nám krásny deň... Pani učiteľka sa pomýlila a omylom poslala správu mne, kde išla písať o mne, vraj cigaňa... Takto má komunikovať jedna uciteľka, ja si myslím, každá mamička má meno..." okomentovala svoj status mamička.

Zdroj: FB Vrakuňa Bratislava

​S Gabikou sme dnes hovorili. "Obedy som v banke zaplatila ešte v stredu, dnes mi v banke dali potvrdenie,  museli to tam mať 12. apríla. A ešte včera mi tvrdili, že som nezaplatila. Pritom keď som dcérku ráno doviedla do škôlky, nepovedali mi nič a potom tá sms," povedala nám Gabika a ukázala aj potvrdenie z banky. 

Ešte v ten deň konfrontovala so šokujúcou správou aj jej pisateľku - učiteľku, ktorá sa jej snažila ospravedlniť s tým, že si pomýlila adresáta. "Nejde predsa o to, že sa pomýlila, ale ako o mne hovoria," vysvetlila nám svoje rozhorčenie Gabika. "Išla som aj za riaditeľkou, povedala len, že jej to je ľúto," vraví ešte. 

Čo je však horšie  rozhodla sa, že do tejto  škôlky dcéru už nedá, pričom pracuje ako upratovačka. "Urobím to tak, že cez deň budem s ňou a nájdem si večerné a nočné upratovanie," dodala. 

Gabika s rodinou:

Zdroj: FB Gabika

​K situácii sa nakoniec vyjadril aj starosta Vrakune Martin Kuruc, keďže zriaďovateľom škôlky je mestská časť: „Chcem sa za zriaďovateľa ospravedlniť za takto hrubé správanie našej pani učiteľky. Kategoricky odmietam akékoľvek prejavy rasovej nenávisti. Okamžite som začal konať, spojil som sa telefonicky s vedúcou nášho odboru školstva, s riaditeľkou MŠ. Je to samozrejme ľúto všetkým zúčastneným. Pani riaditeľka sa podľa jej slov ospravedlnila mamičke a s pani uciteľkou bol vykonaný pohovor a budú to ďalej riešiť v zmysle platných právnych predpisov. Dúfam, že sa u nás vo Vrakuni už ďalšie podobné prípady opakovať nebudú."

O stanovisko sme požiadali aj materskú školu,  článok budeme aktualizovať.

(ms)

Páčil sa vám článok?