Krása, vo Vrakuni na pešej zóne pribudli šesťmetrové stromy

16.4.2019
0
Sadenie stromov vo Vrakuni

Zdroj: FB Martin Kuruc - starosta MČ Bratislava - Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Vo Vrakuni pokračuje veľká jarná revitalizácia. Okrem vyčistenia brehov Malého Dunaja a plánovanej opravy ihrísk sa mení k lepšiemu aj pešia zóna na Poľnohospodárskej ulici. Na nej totiž včera vysadili stromy a nie hocijaké.

Na pešej zóne vo Vrakuni včera vyrástli dva šesťmetrové smreky, ktoré budú tvoriť jej  novú dominantu. "Vysadili sme ich na základe sľubu, ktorý som dal občanom, keď sme museli vyrúbať po posudku dendrológa štyri čerešne. Boli choré a zvnútra spráchnivelé a nebezpečné, museli sme ich okamžite odstrániť. Sľúbil som, že za každý vyrúbaný strom zasadíme dva nové," vyjadril sa pre banoviny.sk Kuruc. 

Zdroj: Martin Kuruc - starosta MČ Bratislava - Vrakuňa

Ako vysvetlil, medzičasom už stihli vysadiť šesť čerešní, no na šesťmetrové smreky čakali mesiac. Oba sa stali včera súčasťou pešej zóny. Jeden pribudol v rade medzi ihličnany, druhý (na fotografii) na zelenej ploche v ružovom záhone. "Tento nám v zime bude slúžiť aj ako živý vianočný stromček," vysvetlil nám Kuruc. 

Sadenie už vzrastlých stromov je síce finančne i logisticky náročnejšie, no okamžite prináša efekt, na ktorý by ste inak čakali celé roky. Dva smreky vyšli mestskú časť na cca 3-tisíc eur, prezradil nám starosta.

Zdroj: Martin Kuruc - starosta MČ Bratislava - Vrakuňa

​Vo Vrakuni sa toho však deje viac. Počas minulého týždňa začali s výsadbou lúčnych kvetov na troch miestach miestneho lesoparku. Ako nás informoval Kuruc, už sa čaká, kedy vyklíčia, kvitnúť a prinášať naplno radosť miestnym obyvateľom i návštevníkom by mali niekedy v júni či v júli. 

Ako sme vás nedávno informovali, na brehu Malého Dunaja vo Vrakuni vyrástla ešte začiatkom marca nová oddychová zóna, ktorú už medzičasom stihli poškodiť vandali. Časom k nej pribudne cyklochodník a toto miesto bude okrem rodín slúžiť aj vodákom.

​Vo Vrakuni v rámci revitalizácie na jar vyčistili aj breh malého Dunaja.

​Breh Malého Dunaja pred vyčistením:

Zdroj: FB Martin Kuruc - starosta MČ Bratislava - Vrakuňa

​Breh Malého Dunaja po vyčistení:

Zdroj: Martin Kuruc - starosta MČ Bratislava - Vrakuňa

​Tento týždeň sa v mestskej časti začína aj s opravou detských ihrísk. Čaká ich oprava sedačiek, konštrukcií, výmena piesku. Pôjde o ihriská Bučinova-Vŕbová, Stavbárska-Poľnohospodárska, Čiližská 1, Čiližská 26, MŠ Kríková, Slatinská-Dvojkrížna, Slatinská -Bebravská, Rajecká, Bebravská 2, Bebravská 20, Šíravská, Čiernovodská.

(ms)

Páčil sa vám článok?