Čo najviac trápi Dúbravčanov? Obyvatelia rozhodli v ankete

2.2.2017
0
Čo najviac trápi dúbravčanov? obyvatelia rozhodli v ankete - kpt_rasu
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Dúbravky sa mohli v ankete na profile mestskej časti na sociálnej sieti a v prieskume vyjadriť k tomu, čo by sa v ich mestskej časti malo zlepšiť.

Najpálčivejším problémom, ktorý by mala samospráva mestskej časti Dúbravka prioritne v tomto roku riešiť, je podľa zistení samosprávy  stav chátrajúcich objektov - bývalej škôlky na ulici Kpt. Jána Rašu (na fotografii) a bývalej pošty na Saratovskej ulici. 

Medzi návrhmi sa objavilo celkovo 22 podnetov. Z nich 13 ponúkla ako priority na rok 2017 na začiatku hlasovania samospráva, ďalšie pridali samotní hlasujúci. Ako v prípade najviac označovaného aj ďalšie štyri najpreferovanejšie námety v hlasovaní vychádzajú z okruhu priorít, ktoré si stanovila samospráva. Ide o rozšírenie Harmincovej ulice, výstavbu cyklochodníka medzi Lamačom a Dúbravkou, riešenie parkovania v mestskej časti i opravy komunikácií.

Značný počet stúpencov v ankete, ku ktorej sa respondenti mohli vyjadriť v priebehu januára, má aj realizácia územných plánov zón a urbanistických štúdií, takisto myšlienka vytvorenia relaxačnej promenády na ulici M. Sch. Trnavského či vybudovanie ohradeného "venčoviska" pre psov.

Dúbravčania navrhli tiež vytvorenie skejtparku, mestskú časť tiež žiadajú, aby apelovala na magistrát Bratislavy v súvislosti s riešením križovatky pri obratisku električiek na ulici Pri kríži. Okrem hlasovania na sociálnej sieti mohli obyvatelia posielať svoje názory a námety i mailom na adresu miestneho úradu, prípadne ich mohli zaslať redakcii miestneho časopisu.

(TASR, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?