Zmizne rozpadávajúca sa dráha

14.10.2016
0
Zmizne rozpadávajúca sa dráha - znak_dubravka
Páčil sa vám článok?

Viac peňazí na cesty, sociálnu oblasť, životné prostredie i Dom kultúry Dúbravka. Na septembrovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva v Dúbravke schválili miestni poslanci zmenu v rozpočte.

Životné prostredie dostalo navyše 40-tisíc eur, pričom 20-tisíc šlo na kosenie a údržbu verejnej zelene, ďalších 20-tisíc na letné čistenie komunikácií, parkovísk, chodníkov a smetných košov.

O 70-tisíc zvýšili poslanci rozpočet pre Dom kultúry Dúbravka. Dôvodom bolo, že v kultúrnom dome odhalili viaceré poruchy a havarijné situácie, ktoré bránili bezpečnému užívaniu. Úrad menil parkety v tanečnej sále, tepovali sa koberce, opravovalo sa prepadávajúce sa pódium v červenej sále. 

Viac peňazí dala Dúbravka na sociálne služby. Mestská časť spustila tento rok projekt integrácie s ľuďmi bez domova a s organizáciou Depaul, ktorá prevádzkuje nízkoprahovú nocľaháreň pre ľudí bez domova na Ivanskej ceste.

Ľudia bez domova pomáhali počas niekoľkých mesiacov pri skrášľovaní životného prostredia v Dúbravke, zbierali komunálny odpad, upratovali, čistili obrubníky.

Bez pripomienok schválili poslanci nájom nebytových priestorov na Ulici Karola Adlera Športovému klubu PKO Jagermajster Dúbravka. Tanečníci tu pôsobia už roky, končila sa im však nájomná zmluva. Poslanci schválili predĺženie nájmu na 10 rokov.

Športový klub sa zároveň nájmom zaviazal, že zrevitalizuje priľahlé detské ihrisko za 22 500 eur najneskôr od 31. augusta budúceho roku a bude ho aj riadne spravovať.

Súčasťou premeny priestranstva a obnovy ihriska by malo byť aj odstránenie dnes nebezpečného a zdevastovaného mostíka, ktorý je na ihrisku. Obyvatelia z okolia často upozorňujú na to, že dráha a priestranstvo dnes neslúži deťom, ale skôr ako úkryt pre mladých, obyvatelia i polícia tu často riešia problémy s alkoholom aj s inými drogami.

(st)

Páčil sa vám článok?