Dúbravskí dôchodcovia majú záujem o zľavnené obedy v školách

8.7.2016
0
Dúbravskí dôchodcovia majú záujem o zľavnené obedy v školách - znak_dubravka
Páčil sa vám článok?

Počet dôchodcov s trvalým pobytom v Dúbravke, ktorí využívajú možnosť stravovania v mestskej časti Dúbravka, sa zvýšil a stále sa prihlasujú ďalší.

K zmene prišlo vďaka zvýšeniu príspevku na stravovanie, s ktorým prišla mestská časť na začiatku roka 2016. Príspevok od januára je buď 1,50 eura, 80 alebo 40 centov na jeden stravný lístok. Koľko ktorý senior dostane, závisí od výšky dôchodku.

Dúbravčania s dôchodkom do 300 eur dostanú najvyšší príspevok, čiže 1,50 eura, od 301 do 400 eur je to 80 centov a od 401 do 500 eur 40 centov. Pri vyšších dôchodkoch žiadosť o príspevok mestská časť zamieta.

Okrem zvýšenia príspevku rozšírila mestská časť aj možnosti stravovania v Dúbravke. Obedovať môžu dôchodcovia vo všetkých dúbravských základných školách – Pri kríži, Beňovského, Sokolíkova aj Nejedlého, na Strednej elektrotechnickej škole na Ulici Karola Adlera, v zariadeniach Domova jesene života na Hanulovej a v Domove Pri kríži a tiež v Náruči záchrany Senior & Junior na Fedákovej.

Najväčší záujem je o stravovanie v strednej elektrotechnickej škole a v ZŠ Sokolíkova.

Výšku stravnej jednotky si určujú zmluvné zariadenia samostatne. Stravovanie bude možné aj počas letných prázdnin. Fungovať by mala jedáleň v Základnej škole Sokolíkova, v strednej elektrotechnickej škole na ulici Karola Adlera, v zariadeniach Domova jesene života na Hanulovej a v Domove Pri kríži a tiež v Náruči záchrany Senior & Junior na Fedákovej.

Aby dôchodcovia dostali príspevok, potrebujú okrem podmienky trvalého pobytu v Dúbravke aj žiadosť o poskytnutie finančného príspevku na stravovanie. Dostupná je na webovej stránke mestskej časti dubravka.sk alebo na oddelení sociálnych vecí a zdravotníctva na Žatevnej 4.

K žiadosti je potrebné pridať aktuálny výmer starobného alebo invalidného dôchodku a občiansky preukaz. Žiadosť spolu s prílohami sa musí podať do podateľne miestneho úradu na Žatevnej 4 v úradných hodinách a potom ju spracuje oddelenie sociálnych vecí a zdravotníctva.

(lm)

Páčil sa vám článok?