Sociálne oddelenie je už bez bariér

5.7.2016
0
Sociálne oddelenie je už bez bariér - znak_dubravka
Páčil sa vám článok?

Prístupné kancelárie, prebaľovací pult, toalety pre invalidov a koniec bariér. Oddelenie sociálnych vecí a zdravotníctva v mestskej časti Dúbravka, ktoré často navštevujú seniori, zdravotne postihnutí alebo mamičky s malými deťmi, sa modernizovalo.

Od konca mája funguje oddelenie v prerobených priestoroch v budove miestneho úradu na Žatevnej 4. Celková rekonštrukcia vyšla na 11-tisíc eur. „Pri návšteve oddelenia už netreba prekonávať žiadne schody, upravili sme aj vstup pred budovou úradu,“ priblížil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Modernizácia oddelenia sociálnych vecí a zdravotníctva sa uskutočnila aj vďaka peniazom, ktoré mestská časť ušetrila na mzdách pre opatrovateľky. Dúbravka sa totiž zapojila do národného projektu Podpora opatrovateľskej služby, bola úspešná a získala podporu na pracovné miesta pre opatrovateľky. Z projektu sa Dúbravke podarilo získať finančné prostriedky na prefinancovanie časti mzdy pre 19 opatrovateliek. Peniaze, ktoré tak obec usporila, použila mestská časť na celkové skvalitnenie služieb a aj prestavbu oddelenia sociálnych vecí a zdravotníctva.

(ts)

Páčil sa vám článok?