Svena Šovčíka na čele klubu vystriedal Ivo Nesrovnal

19.3.2013
0
Svena šovčíka na čele klubu vystriedal ivo nesrovnal - nesrovnal_zastupitelstvo
Páčil sa vám článok?

Doterajší predseda najsilnejšieho poslaneckého klubu v meste SDKÚ-DS, Most-Híd a predseda poslaneckého grémia mestského zastupiteľstva Sven Šovčík (SDKÚ-DS) sa prekvapujúco vzdal všetkých funkcií. Novým predsedom klubu aj poslaneckého grémia sa stal poslanec Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS).

Svoju rezignáciu Šovčík zdôvodnil osobnými dôvodmi, bližšie o pozadí výmeny nechcel hovoriť ani Nesrovnal. V Primaciálnom paláci sa však povráva, že ide o dôsledok neúspešného Šovčíkovho pokusu stať sa viceprimátorom Bratislavy, keď sa s primátorom Milanom Ftáčnikom (nezávislý) mali dohodnúť, že spoločne s jedným z poslancov z SaS nahradia doterajšie námestníčky primátora za KDH a Most-Híd. Tento jeho zámer sa nestretol s pochopením u koaličných partnerov, ani vo vedení politickej strany, za ktorú Šovčík vo voľbách kandidoval.

Podľa kuloárnych informácií mu jeho stranícki kolegovia vyčítali aj prílišnú ústretovosť voči vedeniu magistrátu a osobitne voči primátorovi. Staronový predseda najsilnejšieho poslaneckého klubu Ivo Nesrovnal sa naopak v minulosti prezentoval ako ostrý kritik primátora Ftáčnika a pomerov na bratislavskom magistráte.

Mestský poslanec Šovčík bol v tomto volebnom období prednostom miestneho úradu Staré Mesto, po škandále okolo zámeru zveriť organizáciu staromestských vianočných trhov svojmu bratancovi však z funkcie odstúpil. Zostal však poradcom starostky Starého Mesta, podľa posledných informácií už rezignoval aj na túto funkciu.

(brn)

Páčil sa vám článok?